boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Birgit

Published on november 7th, 2017 | by Birgit

0

Een echte Facebookmoeder

We kennen allemaal wel die ene moeder. Die vrouw van wie de hele tijdlijn volstaat. Die ene moeder die de hele dag loopt te plaatsen, liken, reageren en delen. Een winactie hier, een oproepje daar. Een like-je aan de foto van de buurvrouw en een like-je aan de vrouw van haar neefje. En niet te vergeten elk kiekje dat ze maakt van haar kroost staat direct online. Deze moeder noem ik een echte Facebookmoeder. Wat ik me dan altijd afvraag: waar haalt ze de tijd vandaan haalt? Dat ging ik even uitzoeken…

De Facebookmoeder wil niks missen!

Haar ogen zijn zo’n 12 uur per dag gericht op het blauwe beeldschermpje. Maar toch krijgt ze niet alles mee. Ze krijgt bijvoorbeeld niet mee dat haar kids zich ontwikkelen tot minderbegaafde snotapen. Of dat ze langzaam kinderobesitas krijgen doordat ze continu koekjes of chipjes uit de kast kunnen pakken. Of dat ze een minderwaardigheidscomplex krijgen omdat hun moeder niet kan vertellen dat hun tekening zo mooi is. Ze heeft niet door dat de kids de hele dag jammeren en huilen omdat ze eigenlijk alleen even wat aandacht van hun moeder willen.

Ze krijgt niet mee dat haar man ongelofelijk gefrustreerd is. Dat hij haar behandeld als een zus. Dat hij ook ergens z’n lusten kwijt moet. En dat hij erover nadenkt om z’n spullen te pakken zodat hij eindelijk weer de man kan zijn die hij ooit was. Maar ze krijgt ook niet mee dat haar zus steeds minder belt of koffie komt drinken, omdat die zus het gevoel heeft dat ze geen echt contact meer kan maken.

Daar komt nog eens bij dat haar huis een bende is. Misschien dat ze aan het eind van de dag nog even de stofzuiger er met de Franse slag doorheen haalt, zodat het niet lijkt alsof ze de hele dag op haar luie reet heeft gezeten. Als je goed kijkt zie je de spinnenwebben aan het plafond hangen. Je ziet de kasten uitpuilen omdat ze daar alles in propt.

Die Facebookmoeder krijgt ook niet mee dat haar werkgever haar niet echt waardeert. Dat hij zich afvraagt waar ze haar tijd aan besteedt. Dat ze geen bloemetje krijgt op secretaresse dag. Of dat misschien wel weer, want dat staat tegenwoordig veel op social media.

En jij?

Wat denk je? Kan jij je buurvrouw in deze omschrijving vinden? Je zus? Of misschien je zelf wel? Wees eens eerlijk…

Wat ik er mee wil zeggen, misschien moeten deze moeders eens minder bezig zijn met de wereld op het social media. En meer met de wereld om zich zelf heen. Leg die telefoon eens een uurtje aan de kant. Geniet van je kinderen, want ze groeien zo snel op… Eigenlijk is het enige dat je nog online moet doen, even Boyslabel checken voor het laatste fashion en lifestyle nieuws. Je kids moeten er natuurlijk wel hip bijlopen als je weer iets over ze post.

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑