hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs geloven in sinterklaas

Published on november 10th, 2018 | by de redactie

0

Geloven in Sinterklaas….

Vorig jaar al merkte ik dat mijn oudste (toen 6) al vraagtekens plaatste bij een aantal zaken. Hij merkte al grote verschillen in de verschijning van Sinterklaas. De zogenaamde Hulp Sinterklazen boden uitkomst. Het verstoppen van cadeau’s tot het ‘moment suprême’ werd een steeds grotere uitdaging. Gek genoeg verraadde een gevonden rol Sinterklaasinpakpapier, die ik snel wegmoffelde onder afleidende opmerkingen, weer niets. Gelukkig hebben we altijd een huis met een open haard gehad. En anders hadden we altijd nog het Sinterklaasjournaal die de kinderen vertelde dat ze met een speciale sleutel elk huis in konden.

Check dit toffe jongensspeelgoed >>

Tot welke leeftijd geloven in Sinterklaas?

Nu, een jaar later, worden de vragen moeilijker te beantwoorden. Terwijl het hele circus nog niet eens echt is losgebarsten. “Mama? Als de open haard zo open is, waarom regent het dan niet binnen?” “Er zit een kap op schatje.” “Maar dan kan ie er toch niet doorheen?” Of de regelrechte beschuldiging dat ik degene ben die dingen verstopt in plaats van zwarte piet. Zit ik het verdorie steeds maar weer recht te praten! Ik wring me in alle bochten en verkoop de smoesjes als zoete broodjes. Maar je ziet ze denken… steeds vaker en steeds langer… Geloven in Sinterklaas …

Waar kun je Sinterklaas ontmoeten >>

Sinterklaas herkennen

Het is een kwestie van tijd voor ze de hele maskerade door hebben. Jaren geleden herkende hij al het buurmeisje in een zwarte piet. “Ja, die lijkt er inderdaad veel op!” riep ik op mijn meest onschuldige toon. Hij nam het voor lief. Toen. Nu zou hij daar niet meer intrappen. Dus ik vrees voor het bezoek van Sinterklaas. Gelukkig, en alvast mijn excuses aan diegenen die daar anders over denken, zijn hier de zwarte pieten nog echt zwart. Waren het alleen vegen geweest, dan hadden veel kinderen langs de route hun buurmeisje, buurjongen, oom, tante of andere bekenden zo in de smiezen gehad. Zo ook mijn oudste. En zijn zusje staat ernaast, en is wat minder goedgelovig.

Schoencadeau-trend 2018: TOP 5 favoriete kindercadeautjes van dit moment! >>

Geloven tot welke leeftijd?

Nu het er om begint te hangen, vraag ik mij af of hij volgend jaar nog gelooft in Sinterklaas.

In groep 5 hangt ’t erom of een kind nog gelooft. Omdat het ene kind dan nog wel, en het andere kind niet meer gelooft, gaat onze basisschool met groep 5 nog in het verhaal mee. De ouders van de kinderen in groep 5 wordt wel nadrukkelijk gevraagd hun ongelovig kind op het hart te drukken hierin mee te gaan, want er zijn nog kinderen die geloven in Sinterklaas.

Mijn oudste zit in groep 4. De zoon van een andere vriendin zit in groep 5 en gelooft inderdaad niet meer. Hij vroeg haar moeder hoe oud Sinterklaas is. “Ik zei dat ik het niet zeker wist maar het weleens meer dan 300 jaar kan zijn. Mijn zoon keek me aan en zei: maar mama, mensen kunnen toch helemaal niet zo oud worden?” Er volgden meer vragen en uiteindelijk hebben ze alles uitgelegd.

De reactie

Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn vader mij mee naar de bossen nam voor een wandeling. Daar vertelde hij me het hele verhaal. Een jeugdsprookje kwam ten einde en het duurde even voor ik het begreep, of wilde begrijpen. Maar toen alles langzaam doordrong… was het allemaal eigenlijk heel logisch. Ineens vielen alle puzzelstukken in elkaar. Verdrietig was ik niet. En ik vond het Sinterklaasfeest nog net zo leuk en spannend. Daarbij was het nu extra leuk, omdat ik het spel mee mocht spelen voor mijn zusje, die nog wel geloofde. Mijn kleine jongen wordt groot, en zal er nét zo in staan zoals ik destijds. Een traditie van generatie op generatie die hopelijk nog lang in stand blijft.

Jouw ervaring?

Hoe oud was jouw kindje toen hij niet meer in Sinterklaas geloofde? En hoe heb je dat aangepakt? Leuk als je het ons laat weten in een bericht hieronder!

Doe mee met onze Sinterklaas winactie en maak kans op bioscoopkaartjes voor de nieuwe Sinterklaas film

 

Betaalbaar houten speelgoed >>

Sinterklaas speelgoedboek op nummer 1 >>

Geloven in Sinterklaas

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindermode winter 2019-2020, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermode winter 2019-2020, urban kinderkleding, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • kinderkleding herfst, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2019-2020, hippe jongenskleding, herfst, herfstkleding, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  shoesme jongensschoenen jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting
  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding
  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Ad Square
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • muurstickers kinderkamer jongenstassen
  jut en juul kinderkamer accessoires hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires