Leven in twee aparte huizen

18 februari 2018

Ik weet nog goed dat mijn cadeau-zoon Leron, bijna een jaar geleden, wenste dat hij met zijn gescheiden ouders in één huis kon wonen. Maar dan wilde hij ook graag dat zijn broertjes en ik mee verhuisden. Wat een heerlijke simpele oplossing voor een toch wel gecompliceerde situatie.

Vaak denk ik, konden wij als volwassenen maar zo ongecompliceerd naar de situatie kijken. Puur vanuit het hart en zonder alle pijn en verdriet die ervoor zorgen dat het beeld zo hier en daar flink vertroebeld. Ondanks dat Leron vanaf zijn geboorte twee huizen heeft, is het niet minder lastig voor hem. Er wordt wel eens gezegd, wat een flexibel kind. Maar is dat wel zo, heeft hij een keuze? De afspraak verteld waar hij op welk moment is, maar dat is dat ook de plek waar hij op dat moment het liefste wil zijn?

Gescheiden ouders

Wanneer je je dit realiseert is dat pijnlijk! Want welk kind wil nou niet dat zijn papa en mama altijd dicht bij hem in de buurt zijn. Nu wonen we niet aan de andere kant van Nederland, maar Leron kan ook niet zomaar even binnen komen wandelen. Wie weet dat hij dit wel doet, wanneer hij wat ouder is.. maar nu nog niet. Het doet pijn wanneer je beseft dat twee huizen niet de enige gedwongen flexibiliteit is. Door dingen die gebeuren heb ik het gevoel dat Leron een partij moet kiezen. Maar dat is iets wat je van een kind helemaal niet mag vragen. Het moet een kind gegund worden om zelf te voelen bij wie hij wat wil of kan delen of halen. Een knuffel, een kus, maar ook een lolletje of hulp met huiswerk.

Ik geloof dat er ten aanzien van Leron wel sprake is van een gemene deler. Want we willen allemaal dat hij gelukkig wordt! Dat hij zo min mogelijk last met zich mee hoeft te zeulen van het feit dat zijn papa en mama niet in één huis wonen. Dit is wat telt! En niet al die ouwe koeien die Leron niet gelukkig gaan maken. Hij verdient het dat wij hem helpen om te gaan met de situatie en hij verdient het dat hij de vrijheid voelt om te worden wie hij is (bij wie dat ook is!).

Lees ook: Ingezonden brief van een aanstaande gescheiden vrouw >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...