Doodongelukkig… deel 3/3

16 januari 2018

Eenmaal in de auto begon ik mij te beseffen wat er gebeurd was… Ik was in de wolken maar tegelijkertijd voelde het ook vreemd. Ik was getrouwd, twee kinderen.. Wat had ik gedaan?? Ik werd zo een getrouwde moeder met een affaire!

Lees hier deel 1 en deel 2 van ‘Doodongelukkig’ >>

Ik was verward… Ik merkte dat ik verliefd aan het worden was op Aaron. Maar ik hield ook ontzettend veel van mijn man. Ik kon hem niet nu laten vallen, nu hij ziek was. Maar kon ik een getrouwde moeder met een affaire blijven? Of moest ik mezelf én mijn kinderen maar verwaarlozen door ongelukkig te blijven? Door mijn verliefdheid voor Aaron was ik een stuk gelukkiger. Ik was een betere moeder en een betere vrouw. Je zou bijna denken een win-win situatie maar dan op een ontzettend foute manier.

Aaron en ik spraken inmiddels vaker af. Hij pikte me vaak op uit mijn werk en dan hadden we seks in één van onze auto’s of we waren aan het kletsen en gewoon even bij elkaar zijn. Gemiddeld zagen we elkaar één keer in de week. Hij woonde niet bepaald om de hoek. Aaron had geen verwachtingen van mij, hij wilde absoluut niet dat ik weg zou gaan bij mijn gezin. Maar hij was wel smoorverliefd op mij en hoopte dat ergens wel. Ik was ook verliefd… Jeetje wat gaf deze jongen mij een goed gevoel. Hij maakte me aan het lachen, liet me stralen, hij waardeerde mij! Waarom heb ik hem niet eerder ontmoet? Hoe onze toekomst eruit zag wisten we allebei niet. Ik droomde vaak van een leven met hem. Maar tegelijkertijd moest ik niet denken aan het leven als een gebroken gezin.

Het was net of ik twee levens leidde. Een leven als vrouw en moeder, het perfecte plaatje. Maar wel als getrouwde moeder met een affaire. En het leven met Aaron. Romantisch, vol met liefde en geluk. Doordat ik van Aaron de aandacht kreeg die ik nodig had leefde ik thuis helemaal op. Ik was een betere moeder, en dat merkte ik ook aan mijn kinderen. Ik zeurde niet meer tegen mijn man. En hij had niks door. Door zijn depressie was het net of hij nooit in zag hoe het met mij ging, dus heeft hij ook nooit opgemerkt dat ik nu ineens wel vrolijk was…

Getrouwde moeder met een affaire

Het leek wel een film. Soms was het ook net alsof het allemaal niet echt was. Alsof ik in een droom leefde. Je hoort vaak verhalen als de mijne om je heen.. En eerder werd ik ontzettend boos als ik zoiets hoorde. Hoe kun je nou zoiets doen als je getrouwd bent, en al helemaal als er ook kinderen in het spel zijn? Maar ja… Daar zat ik dan, in hetzelfde schuitje. Een rollercoaster aan gevoelens.

Ik hield echt van Aaron, en ik weet zeker dat hij ook van mij hield. Toch kwam er een dag dat ik me realiseerde dat ik er een eind aan moest maken en een keuze moest maken. Ik kon niet langer een getrouwde moeder met een affaire blijven. Dit heb ik lang uitgesteld. De affaire heeft een jaar geduurd. Ik besefte mij ineens dat Aaron veel meer verdiende dan dit. Hij was nog zo jong… Ik kon hem echt niet opschepen met twee kinderen van een ander. Hij verdient een vrouw voor zichzelf. Hij moet eerst nog leven voor hij aan een gezin zou beginnen. Plus het feit dat hij mij waarschijnlijk nooit zal vertrouwen. En terecht denk ik. En ik…? Ik moest stoppen met weg rennen voor mijn problemen. Met pijn in mijn hart heb ik de affaire met Aaron beëindigd. Dit was echt vreselijk.

Gescheiden vrouw

Ik besloot mijn huwelijk nog een kans te geven. Maar dit is helaas niet gelukt. Ik kon maar niet tot mijn man door dringen. Mijn jeugdliefde, de vader van mijn prachtige kinderen, de man waar ik zo vreselijk veel van hield. Het was ontzettend verdrietig… En ik maakte de keuze om bij hem weg te gaan. We gingen scheiden. Het was heel verdrietig. Maar ik wist dat dit het beste was voor ons allemaal. Ik ben met de kinderen verhuisd en we maakten goede afspraken voor een omgangsregeling. Ik vond het vreselijk om mijn kids te ‘delen’ en het heeft echt even geduurd voor ik mezelf weer terug gevonden had.

Inmiddels zijn we vier jaar verder. Mijn ex-man en ik hebben een hele goede band. Hij zit nog steeds met zichzelf in de knoop maar het gaat een stuk beter. We doen nog veel samen met de kinderen. Ik heb inmiddels een nieuwe relatie en ben hartstikke gelukkig. En nee, niet met Aaron. Aaron heeft een plek in mijn hart. Ik spreek hem af en toe nog via social media. Ik ben hem, ondanks dat we niet heel goed bezig geweest zijn, nog steeds dankbaar. Hij heeft me toen echt gered.

In mijn huidige relatie kan ik me niet meer voorstellen een affaire te hebben met een ander. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt! Ik kan me haast niet voorstellen dat ik een jaar zo geleefd heb. Heb ik spijt? Ja en nee… Ja, omdat het niet netjes is wat ik gedaan heb. Mijn man was ziek en we hadden twee kinderen, zoiets doe je gewoon niet. En nee, omdat het mij zo geholpen heeft destijds, ik kreeg zoveel positieve kracht en energie. En daardoor kon ik weer normaal functioneren.

Lees ook: mijn man is vreemdgegaan >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...