boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on september 26th, 2017 | by Wiljo

0

Naasie en panning, wat bedoelen ze nou toch?

De blonde Viking was nog maar klein toen hij tegen me vertelde dat hij bij zijn opa en oma ‘naasie’ had gegeten en dat vond hij heerlijk. Omdat er bijna geen enkele peuter is die makkelijk zijn of haar avondmaaltje opeet, knoopte ik dit goed in mijn oren en ging die week ook maar eens nasi maken. Trots zette ik een paar dagen later de nasi op tafel. Sverre keek ernaar, schudde zijn hoofd en zei “is niet naasie”. Hij at geen hap en ik heb de hele avond zitten denken wat hij dan wel bedoelde.

Drie weken later at ik bij mijn schoonouders toen Sverre zei “kijk mama, naasie!” Oké, spinazie dus. Dat gingen we vaker eten vanaf toen. En nog steeds vind hij het heerlijk.

Ook speelt hij regelmatig met zijn buurmeisje en buurjongen. Tot hij ineens met hele verhalen over ‘panning’ thuis kwam. Dagen sprak hij hierover en mijn man en ik wisten echt niet wat hij bedoelde. Panning, wie of wat was toch panning? Tot de buurman ons het antwoord gaf. Panning was Spiderman. Daar waren we zeker niet opgekomen.

Grappige uitspraken kinderen

Kinderen hebben soms grappige uitspraken. Zo zat ik vorige week met het zusje van Sverre in de auto toen ze zei dat ze later ook een vinger-trouwtje wilde. Ik vroeg even door wat ze bedoelde en het bleek mijn trouwring te zijn. Ik vond het wel goed verzonnen van haar, vinger-trouwtje.

Ook draait Veerle de letters in woorden nog wel eens om. Ofilant en tefeloon horen we regelmatig. Ook limonade is een lastig woord en wordt linade. Maar van relatief makkelijke woorden zoals wesp, maakt ze ook een bijzonder woord, wessups.

Soms lachen we ons rot om al die mooie uitspraken. We hebben regelmatig grijze haren van het denken wat er met een bepaald woord bedoelt wordt, en ik schrijf die woorden ook op in een boekje voor later. Dat heeft mijn moeder ook voor mij gedaan toen ik klein was, dus ik weet hoe leuk dat is als ze later groot zijn. Voor nu mogen ze nog lekker klein blijven en geniet ik van de fantasie van die twee boefjes.

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑