Nu is het echt herfst

2 oktober 2020

Noud was er in het weekend voordat het officieel herfst was al mee bezig: “Mama, nu is het echt herfst he.” En ik dacht eigenlijk dat hij ongelijk had, maar het tegendeel was waar. Inmiddels is het herfst! De dagen worden weer korter, het wordt kouder en helaas gaat het meer regenen. Nou dat merken we nu al.

Een nieuwe herfst outfit >>

Herfst niet alleen buiten

Als het herfst wordt, wil ik altijd graag even naar het bos. Ik kan niet mega lang wandelen in het bos, op onverharde weg door mijn bekken, maar de kleuren in deze periode vind ik zo mooi. De bladeren die vallen, soms het zonnetje dat dan nog net tussen de boomtakken door op je huid schijnt. Prachtig.

Samen met de kinderen gaan we dan opzoek naar paddenstoelen, maar ook naar mooie herfstspulletjes die wij thuis op een plateau kunnen leggen.

Naast de herfstspulletjes uit het bos, houd ik ervan om de kaarsjes aan te steken. De kinderen weten dit inmiddels ook en vragen vaak zelf al of er ‘gezellig een kaarsje aan mag.’

Naast deze twee dingen in huis droom ik nog van een openhaard. Heerlijk lijkt mij dat. Wie weet ooit in de toekomst….

herfst

De dagen worden donkerder

Misschien een gek punt, maar wat ikzelf belangrijk vind als de dagen donkerder worden is goede verplichting rondom mijn huis. Bij de poort staat een lamp aan, deze gaat op een sensor, dus wanneer het donker wordt gaat hij automatisch aan. Ook bij mijn achterdeur heb ik een lamp hangen, deze kan ik zelf aanzetten en bij mijn voordeur en langs mijn voorraam heb ik 3 spotjes in de dakgoot. Als ik deze aanzet kan ik precies zien wie er voor mijn raam en/of deur staat. Ideaal.

herfst, wandelen in het bos, kinderen en herfst

Warme herfsttinten

Vroeger kleedde ik mijn huis ook aan met warme herfsttinten. Maar ergens zegt mijn gevoel dat ik dat dit jaar even over sla, geen idee waarom. De kaarsjes zijn dit jaar voldoende. Wel wil ik een warm plaid neerleggen en de zeemeerminstaart en orka van Noortje en Noud. Als ze het dan wat kouder hebben, kunnen ze daar zo inkruipen.

herfst, klimmen in de bomen, boys will be boys

Spelletjes

Noortje en Noud zijn echte spelletjes kinderen. Ik heb ze afgelopen week beloofd dat ik meer spelletjes met ze ga spelen in de weekenden dat ze bij mij zijn, wanneer het slecht weer is. Op een echte regenachtige, herfstdag dus. We moeten allemaal nog wennen aan onze nieuwe situatie en als ze dan in het weekend bij mij zijn, wil ik echt proberen nog meer te genieten met en van ze.  Als jullie nog leuke spelletjestips hebben sta ik er zeker voor open! Noortje is bijna 9, Noud is 5, wordt in januari 6, maar hij is pienter genoeg om samen met zijn zus leuke spellen te spelen, dus kom maar op met de ideeën!

Ook leuk: herfst schilderij maken >>

dierendag, herfst, wandelen met de hond

Nu hebben wij ook al heerlijk gewandeld, met onze hond Yuki erbij. Maar de kleuren van de herfst zijn er nu nog niet. Daar is het nog net iets te vroeg voor. Toch werden de kinderen erg blij en enthousiast en gaven aan dat ze vaker willen wandelen in de natuur. Ik hou ervan. Heerlijk om buiten te zijn.

Herfst musthave: regenkleding >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...