hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs

Published on februari 23rd, 2014 | by de redactie

0

Roze

‘Ik wil de roze beker’ mijn jongste zoon kijkt met een frons in zijn voorhoofd naar de stapel vrolijk gekleurde bekers, ‘want dat is mijn lievelingskleur!’. Zijn kleine kraaloogjes kijken me stralend aan. ‘Roze is voor meisjes’ verbreekt mijn oudste zoon nors dit moment. ‘Dat is niet waar hoor’ brengt mijn jongste zoon hier schouderophalend tegenin en loopt naar zijn keukentje waar hij druk in de weer gaat met zijn potten en pannen. Met zijn koksmuts op en schort voor staat hij lekker te bakken en te braden. Helemaal in zijn eigen spel verzonken doet hij zijn schort af en pakt zijn winkelwagentje. ‘Even boodschappen doen!’ roept hij over zijn schouder.

Mijn oudste zoon lurkt lui aan zijn duim en kijkt wat zijn broertje allemaal uitspookt. Dan springt hij op en rent naar het winkeltje. ‘Ik ben de kassa!’ roept hij enthousiast. Mijn jongste zoon vindt het prima. Neuriënd loopt hij door de net-alsof winkel en speurt het assortiment af. ‘Heb je ook pasta?’ vraagt hij serieus aan zijn oudere broer. Die is druk bezig moeilijke sommen te maken op de kassa. ‘Heb je ook pastaaaaa?’ vraagt mijn jongste zoon iets harder nu. ‘Weet ik niet’ zegt mijn oudste zoon ongeïnteresseerd. ‘Dan wil ik betalen’ zegt mijn jongste zoon en overhandigt  zijn mandje. Dat wekt de interesse van zijn oudere broer. ‘Dat is 100.000 euro’ zegt hij triomfantelijk. Zijn jongere broertje graait wat briefjes uit de bak met speelgeld. Het is genoeg volgens zijn broer en tevreden loopt hij weer naar zijn keukentje. Nu heeft hij alle ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken. Druk gaat hij aan de slag.

‘Waarom heb ik eigenlijk geen poppenhuis?’ vraagt hij dan plotseling, terwijl hij een dienblad vol lekkere dingetjes voor me neerzet. Hij loopt weer terug naar het keukentje en pakt de thermoskan. ‘Die wil ik echt heel graag mama!’ vervolgt hij zijn relaas en schenkt mijn kopje vol met denkbeeldig drinken. ‘Ik wil een poppenhuis met zo’n trappetje erin’. Hij beweegt zijn vingers alsof ze een trap oplopen. ‘Het zou nog leuker zijn als ik een hele poppenhoek zou hebben!’ zegt hij dan. ‘Dat zou daar wel kunnen!’ en hij wijst met zijn vingertje naar de enige lege hoek in de woonkamer. Dromerig staart hij voor zich uit en lijkt nog even na te denken over de poppenhoek die hij zo graag wil hebben.

Wat geniet ik van mijn stoere, kleine vent die het liefst speelt in het keukentje en roze als lievelingskleur heeft. En dan wil hij nog een poppenhoek ook! Tevreden bedenk ik me dat dit dus ook kan als je twee jongens hebt. Dat het helemaal niet hoeft te betekenen dat je huis vol staat met auto’s, je op zaterdagochtend van de ene voetbal wedstrijd doorscheurt naar de volgende en er geen roze te bekennen is in je huis. Toch vraag ik me af hoe lang dit nog duurt. . . .

Een tijdje later houd ik mijn jongste zoon weer de stapel vrolijk gekleurde bekers voor. Hij zit net een paar weken op school. Moeilijk kijkt hij naar de stapel. Zijn vinger gaat naar de roze beker. Dan bedenkt hij zich. ‘Oh nee, roze is voor meisjes’ hoor ik hem mompelen en hij kiest de blauwe beker. ‘Maar roze is nog wel mijn lievelingskleur hoor mama’ fluistert hij me zachtjes toe. Ik kijk hem aan en aai hem over zijn bolletje. Een paar weken heeft het geduurd voordat  het hem duidelijk is gemaakt door zijn klasgenootjes. Roze is voor meisjes en ABSOLUUT niet voor jongens. Ik zucht een keer diep en neem afscheid van de roze beker. Die zal binnenkort wel helemaal niet meer tevoorschijn komen….

Liefs,

Laura
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!