boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs vakantie, mamablog boyslabel, kakkerlakken op vakantie

Published on augustus 22nd, 2018 | by de redactie

0

Kakkerlakken op vakantie

Een paar weken voordat we op vakantie gaan vraagt mijn oudste zoon wat voor dieren er eigenlijk op vakantie wonen. Het eerste dat in mij opkomt zijn kakkerlakken. ‘Wat zijn dat?’ vraagt hij nieuwsgierig en ik leg hem uit dat kakkerlakken een beetje op torretjes lijken en helemaal niet eng zijn, maar dat mama ze toch liever niet in het vakantiehuisje aantreft. Daar snapt hij niets van, want dieren zijn toch juist lief en gezellig? kakkerlakken op vakantie

Kakkerlakken op vakantie

Eenmaal op vakantie ben ik het gesprek met mijn zoon over die lieve en gezellige kakkerlakken alweer vergeten tot ik op een vroege ochtend een schreeuw hoor. ‘Mama, kom gauw hier!!!’ Me rot geschrokken ren ik naar de badkamer en ja hoor, daar op de grond is hij: onze lieve en gezellige kakkerlak. ‘Dat is nou een kakkerlak’ vertel ik mijn zoon. ‘Oh, vind jij die nou eng?’ vraagt mijn zoon bijdehand.  ‘Nee, niet eng, wel een beetje vies’ antwoord ik. ‘Waarooooom?’ Ach ja, waarom eigenlijk? ‘Ze lopen overal overheen en dat vind ik niet fijn’, probeer ik. ‘Maar hij loopt nu niet, dus dan is hij toch lief? Misschien gaat hij pas lopen als we weer in Utrecht zijn’, zegt hij geruststellend.

Even later gaat hij weer naar de badkamer om te inspecteren of de kakkerklak er nog is. En ja hoor, hij is er nog. De hele ochtend volgt hij de kakkerlak en doet ons verslag van wat hij allemaal ziet. Op een gegeven moment valt de kakkerklak om en ligt vervolgens doodstil op zijn rug. Een reddingsactie wordt op touw gezet. Er wordt een schepje en een emmertje bijgehaald. Stoer legt hij de kakkerlak via het schepje in het emmertje. Onze kleine held loopt met het emmertje te zwaaien alsof het niks is. Hij brengt de kakkerlak naar ons terras en legt hem daar neer. Op de kop.

Als we ’s middags weer thuis komen is de kakkerlak weg. Teleurgesteld zoekt onze zoon overal, maar concludeert dat de kakkerlak het bij ons niet zo leuk vond. Tot zover de kakkerlak dachten we.

Op zoek naar kakkerlakken

Maar nee, een paar dagen later ligt er weer een kakkerlak op de kop in ons huisje. Nu is ook de interesse van onze jongste zoon gewekt. Opgewekt roept hij de hele dag ‘klakkak’. Weer gaan ze aan de slag met schepjes en emmertjes. De kakkerlak verroert zich niet en wordt, net als zijn voorganger, op het terras neergelegd. Daar staan de jongens nog een tijdje om hem heen, maar omdat de kakkerklak op zijn rug blijft liggen is de lol er snel af.

De rest van de vakantie wordt er geen kakkerlak meer gespot en hebben we het er ook niet meer over. Ik ben ze eerlijk gezegd ook allang weer vergeten als we weer thuis zijn en het normale leven weer is begonnen. Tot ik de jongens, een dag na de vakantie, ophaal van de crèche.  Een van de leidsters vraagt ietwat gniffelend ‘hebben jullie, ondanks alle kakkerlakken, wel een leuke vakantie gehad?’ Verbaasd hoor ik aan dat mijn oudste zoon alleen heeft verteld dat we kakkerklakken in het vakantiehuisje hadden toen hem naar zijn vakantie werd gevraagd. Ook later als mensen aan mijn zoon vragen hoe de vakantie was is het eerste dat hij zegt ‘we hadden kakkerlakken in het huisje!’. Zelfs mijn jongste zoon roept nog heel lang nadat we thuis zijn ‘klakkak!!’.

Wat zal iedereen wel niet denken? Dat we in een achenebbisj huisje zaten waar het spookte van de kakkerlakken? Terwijl ik juist zo blij was dat we er ‘maar’ twee hadden gezien. Wat een verschillende belevingen hebben die peuters toch in vergelijking met ons. Zelfs nu, een paar maanden nadat deze vakantie heeft plaatsgevonden, heeft mijn oudste zoon het nog steeds over de kakkerlakken. Wat een indruk hebben die beestjes op hem gemaakt. . .

Liefs,

Laura

 

Lees ook: op vakantie buiten het schoolseizoen >>

Check deze gratis kinderuitjes >>

How to: een low-budget gezinsuitje organiseren >>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑