Wij vierden Kerst in Amerika 🎅🏼

17 december 2018

Zodra Sinterklaas het land uit is, begint het hier te kriebelen. Heerlijk het wordt weer kerst! Het maakt mij ook altijd een beetje weemoedig, omdat het me doet denken aan de mooie tijden toen we in USA woonden en kerst in Amerika vierden. Kerst en de USA is een perfecte combinatie, over de top and yes we believe in Santa!

De leukste kerstvakantie uitjes >>

Kerst in Amerika

kerst in amerikaEigenlijk is qua decoratie niets te gek. Dus ook wij gingen over stag met een grote opblaas kerstman in de tuin en ook bij ons hingen de lichtjes tot aan het dak. Onder de zelf uitgezochte en gekapte boom lagen weken van te voren de cadeau tasjes al klaar. Want de verpakking op zich is in de USA al een cadeautje. Alles gaat in vloeipapier in mooie dozen en tasjes. Wij hadden helaas geen open haard in huis. Maar dat hield mij niet tegen om echte kerst sokken op te hangen, waar op kerstavond een cadeautje in verstopt zat.

Op bezoek bij de Kerstman

We gingen op bezoek bij de kerstman en we waren betoverd. Thiemo nog meer. Op schoot bij Santa was een stap te ver. Dan maar bij mama, die verder zoveel mogelijk buiten beeld werd gehouden voor de foto.

En met ons ‘patriotic heart’ zat het ook wel goed, want binnen no time was onze kerstboom voorzien van de vele Amerikaanse vlaggetjes en ‘messages for Santa’. Als je het dan ook met je ‘loved ones’ om je heen kunt vieren is het ideale plaatje compleet.

Hoe anders is het nu we weer in Nederland wonen…

Kerst in Amerika vieren is toch anders. De Amerikaans versierde boom maakte plaats voor een wit/grijs gedecoreerde boom. De lichtjes hangen niet meer aan de dakrand en aangezien we geen adapter hadden bleef de opblaasbare Santa ook in de doos.

Er liggen tot grote blijdschap van de kinderen nog steeds cadeautjes onder de boom en zodra Mikki geboren was, heb ik voor haar ook een sok laten maken.

Maar met de ‘echte’ kerstman heeft Mikki helaas nog nooit kennis kunnen maken. Dat gaat echt nog wel gebeuren en dan weten we zeker dat ook zij betoverd wordt.

We still believe…

kerst in Amerika

kerst in Amerika

Die foute kersttrui is verleden tijd! >>

Een prachtige kerstbal vol herinneringen >> 

BewarenBewaren

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...