hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs

Published on februari 4th, 2020 | by Mi-choe

0

Mijn kind zit op zwemles en ik vind het heerlijk!

Toen dit schooljaar begon is Sef begonnen met zwemles. Hij was toen 4,5 jaar. Kinderen mogen vanaf 4 jaar op zwemles, maar wij vonden dit prima zo. Het begin van het schooljaar was wel een mooi moment om te starten, omdat hij dan toch weer in het schoolritme moest komen en we dit meteen konden inburgeren. Ook handig voor mijn eigen planning, aangezien ik toch al niet zo van veranderingen houd.

Lees ook: een sport kiezen voor je kind is top sport >>

Relaxen tijdens zwemles

Bij onze dochter hebben we de hele zwemles periode er inmiddels opzitten. Zij heeft haar C diploma behaald en daarna hebben we genoten van een jaartje niet naar het zwembad. En dat was wel even een verademing. Even niet in die warme chloorlucht zitten, naar het water turen, wachtend tot ze aan de beurt is. Dus even geen zwemles was heerlijk. Na zo’n periode ben je er ook echt wel even klaar mee en heb je het wel gezien en gehad.

Inmiddels gaat Sef dus leren zwemmen en ik zal je zeggen, ik vind het heerlijk. Hij zwemt om 16.30 en dat is meteen het ideale excuus om geen speelafspraakjes in te kunnen plannen. Ik heb nogal moeite met het woord ‘nee’, dus regelmatig schipper ik tussen mijn huis en een van de kids ophalen en hun hobby’s en niet te vergeten mijn eigen werk en hobby’s. Maar op maandag kunnen we dus niet afspreken.

zwemles, mijn kind zit op zwemles, hekel aan zwemles

Ik zit liever in het zwembad…

Inmiddels is onze dochter Robyn er ook aan gewend dat zij niet kan/mag afspreken. In het begin liet ik haar nog wel eens gaan, om vervolgens na de zwemles haar nog met een omweg op te moeten halen. Omdat ik slecht tegen al dat gehaast kan en zeker zo vlak voor het eten, ben ik daar mee gestopt. De maandagmiddag is dus voor zwemles en niks anders. En dat betekent: Even helemaal niks! En ik vind het heerlijk. Eindelijk weer even tijd voor mezelf, natuurlijk zijn er leukere plekken te bedenken, maar ik geniet wel even van niks moeten. Regelmatig hoor ik ouders zuchten en klagen over de verplichte uren in het zwembad. Ik zie het echt als iets positiefs. Als mijn man al thuis is en we verdelen de taken. Nou, dan weet ik het wel. Laat mij maar lekker in het zwembad zitten, terwijl hij gaat koken.

Handig mee naar zwemles: deze badcape >>

Voorlopig gaan we lekker door

Natuurlijk ben ik ook extra relaxed omdat het Sef het goed doet. Hij pakt het vrij snel op, maakt krachtige slagen, luistert braaf en zeurt niet. Dus tijdens de zwemles bekijk ik op mijn gemak het nieuws en social media, regel ik nog wat zaken die ik anders vergeet en kijk vol trots naar Sef die mijn blik probeert te vangen als hij een complimentje krijgt.

Even niet het opgejaagde gevoel dat ik van alles in huis moet doen, maar gewoon even zitten en verder alles even loslaten.

Ik ga er vanuit dat ik op deze manier zeker nog wel een jaartje een uurtje mijn rust kan blijven pakken. Dus voorlopig moet Sef nog met vleugeltjes om zwemmen. En daarna moeten we maar eens kijken wat voor hobby het dan wordt. Bijvoorkeur niet iets op zaterdagochtend vroeg…

 
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding
  Ad Square de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding
  shoesme jongensschoenen online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting muurstickers kinderkamer
  hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires jut en juul kinderkamer accessoires
  jongenstassen Ad Square