boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs Kind wil zelf kleding uitkiezen

Published on oktober 10th, 2017 | by Marjan

0

Wanneer je moeder in de mode zit…

 … en je kind een eigen mening heeft/krijgt

Al een aantal jaar ga ik mee in de kindermode. Als ontwerpster (red. bij Ninni Vi en Mortenz) vang ik uiteraard veel trends op, en heb mijn eigen kijk over hoe ik mijn kinderen wil kleden. Gelukkig heb je de baby tijd, waarin alleen ik en een heul klein beetje Olivier de kledingkeuze bepaalde. Is niet zielig voor Olivier. Olivier heeft er al een hekel om voor zich zelf kleding te kopen 😉

Nu Melle 4 jaar is, heeft hij ineens een eigen mening over zijn kleding. Wat gelukkig rijkelijk laat is, zo hoor ik van andere vriendinnen. Ineens combineerde Melle bijvoorbeeld zijn gele broek met zijn net iets minder gele schoenen. En zag hij eruit als een banaan. NIET OK. Toen ik hem er subtiel op wees dat het er echt niet heel leuk eruit zag en hij lichtelijk op een banaan leek, keek hij alleen maar trots. Hij wees mij erop dat hij dan ook wel een Minion zou kunnen zijn. TOTAAL NIET OK. Maar ik liet het maar zo voor die dag. Hij is immers ook weleens de sjaak met mij als moeder.

Zo moest hij een tijdje geleden gouden schoenen van Ninni Vi aan om te testen. Een meisjes merk inderdaad. Maar dat boeide hem niks: “ik lijk wel de gouden Ninjago!” En broertje Sepp deed ik laatst een rokje van Little Ninni Vi aan om door te passen. Maar ach, super actueel nu, gender neutraal kleden 🙂

HELP: mijn kind wil zelf kleding uitkiezen

Nu zei Melle gisterochtend na het douchen; “ik zoek zelf wel even iets uit hoor. Ben zo klaar…” Zeer verrast over deze ‘nieuwe fase’ keek ik ietwat argwanend toen hij de trap of kwam.

Daar stond hij met een übertrots gezicht in korte gele broek (“pap zei, het wordt een mooie dag vandaag”) en een knalgroen t-shirt. Te schattig, maar niet mijn kledingkeuze…En daarom zei ik opvoedkundig correct; “wauw dat is fijn dat je jezelf aan kleedt zo snel! En leuk gekozen!” Maar ik dacht: ‘ok, zodra we naar buiten gaan gaat die korte broek uit’.

Waarschijnlijk word ik vast nog wel vaker verrast komende jaren met onaangename kledingsets. En valt deze daar bij in het niet.

Maar voor nu ben ik blij dat ik hem nog altijd blij maakt met kleding die ik voor hem shop. En leg ik zijn kleding om aan te trekken gewoon klaar, met soms twee sets zodat hij kan kiezen. Al zou dat ook nog weleens anders kunnen worden…

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑