boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Liza kinderen klusjes

Published on maart 22nd, 2019 | by de redactie

0

Wij doen aan kinderarbeid!

Wij laten de kinderen klusjes doen. Fijn met drie kids, kunnen ze mooi een hoop doen thuis. Ramen lappen, stofzuigen, koken of de was opvouwen. Scheelt mij een hoop tijd want dit zijn me pokkeklusjes (vooral als je geen geboren schoonmaakster/huisvrouw bent).

Grapje… ff serieus, natuurlijk laten wij onze kids niet zóveel doen maar zij moeten wel echt klusjes in en om het huis doen. Natuurlijk geen ramen lappen, koken of de was doen (nog niet…) maar wel andere dingen. Denk aan de tafel dekken, hun eigen spullen in de afwasmachine zetten, hond uitlaten, kat eten geven of de berg gekleurde muisjes die op de grond zijn gevallen door eigen schuld even met stoffer en blik opruimen. Maar ook buiten vegen, de auto schoonmaken en helpen onkruid plukken in de tuin.

Moeilijk proces: loslaten van je kind >>

Kinderen klusjes laten doen. Waarom?

Waarom laat je kinderen klusjes doen zullen sommige ouders zich afvragen. Nou, omdat er op dit moment teveel prinsjes en prinsesjes zijn. Er zijn heel veel ouders die hun kroos niks maar dan ook niks laten doen en dan ga je koninklijk gedrag creëren! En met het oog op de toekomst gaat dat problemen opleveren.

Denk aan het eerste baantje van je kind, daar staat hij of zij dan… Starend om zich heen te kijken, niet wetende wat te doen. Geen ‘aanpak’ mentaliteit want hij heeft gewoon nooit iets hoeven doen. Ze zijn gepamperd. En niet alleen tot hun kleuterjaren maar tot het moment dat ze uit huis gaan. Ze weten vaak niet eens hoe ze een bezem vast moeten houden, hoe ze iets moeten schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaakdoekje, wat zij voor de vloer gebruiken en gerust weer op het aanrecht terugleggen. En zo kan ik wel doorgaan!

Geen motivatie om een klusje te doen

Ik ben hier zo fel op en schud het niet uit mijn mouw. Ik heb wel eens met vakantie- of weekendhulpen te maken gehad en ik zie dit gedrag dagelijks voorbij zie komen. Jonge jongens en meisjes die willen of moeten werken maar daar eigenlijk helemaal geen zin in hebben, want ze hebben alles al. Waarom zou je ook gaan werken als je al een iPhone, Xbox of de nieuwste sneakers hebt? Dus er is geen motivatie, geen interesse en al helemaal geen kennis over hoe je nu eigenlijk iets moet doen. Ik vertel het je, sommige weten echt niet hoe ze een bezem vast moeten houden.

Daarom zet ik mijn kinderen aan het werk! Om ze er later niet als een oelewapper bij te laten staan en zodat ze leren geld te verdienen en te sparen voor iets wat ze echt graag willen omdat ze dat dus lekker niet van papa en mama krijgen.

Dus moeders, maak je kluslijst vast op orde en zet je kids lekker aan het werk 😉

Laat jij je kinderen klusjes doen in en om het huis?

kinderen klusjes laten doen

Lees ook op Girlslabel: ”Normaal’ om kinderen thuis klusjes te laten doen?’ >>

 

Tags: , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑