Mijn kinderen spreken altijd de waarheid??

3 november 2020

Dronken mensen en kinderen spreken altijd de waarheid. Dat is een uitspraak die je vaak hoort. Ergens zit hier zeker een kern van waarheid in, maar ik ben ook van mening dat kinderen je goed kunnen bespelen.

Zonen

Misschien weten jullie al wel dat mijn oudste twee zonen een andere vader hebben. We hebben dan ook een omgangsregeling en goede afspraken gemaakt. De jongens zijn iedere donderdag en het weekend om de week bij hun vader. Dit gaat allemaal prima gelukkig. De regels bij papa zijn niet exact zoals bij mama, en dat is niet erg. We delen dezelfde manier van opvoeden en willen beide het beste voor de kinderen. En de jongens weten ook precies waar ze aan toe zijn.

Mijn ex en ik hebben gelukkig een hele goede band. Het gebeurd namelijk regelmatig dat de kinderen met verhalen thuis komen als ze bij papa zijn geweest en andersom net zo. Of dat ze dingen vertellen waarvan ik liever had gehad dat dat hier in huis gebleven was… Ik kan me goed voorstellen dat als de band met je ex wat minder is, dit voor wat extra wrijving kan zorgen.

Mijn kinderen vertellen alles door…

Tandenpoetsen… Dat is altijd weer een dingetje hier. Het gebeurd standaard minimaal één keer per dag. Maar laat ik nou net afgelopen dinsdag de jongens een keer naar bed gebracht hebben zonder hun tanden eerst te poetsen.. (Jaaa loedeeerrrmoeedeerrrr, I know). Die woensdagmiddag gaan ze naar hun vader en toevallig heeft vader een gesprek met zijn zonen over tandenpoetsen. En ja natuurlijk; ‘Bij mama hoeven we niet altijd onze tanden te poetsennnnn…’

Gamen… Hier in huis hebben wij de regel dat ze doordeweeks een half uurtje mogen gamen, en in het weekend wel wat langer. En dan komt het; ‘Bij papa mogen we de hele dag gamen!’

Mijn kinderen spreken altijd de waarheid?

En zo kan ik eigenlijk nog een heel blog vol schrijven met zulke ‘kinderen spreken altijd de waarheid’ voorbeelden. Dan heb ik nog niet eens de gênante dingen benoemd.

Vind ik het erg? Nee. Ik kan er vaak wel om lachen. En als ik echt twijfel aan wat ze zeggen stuur ik mijn ex even een appje. Ook al is het soms gênant en hou ik sommige dingen liever hier in huis, zij zien er het kwaad niet van in. En ik zou ze nooit de druk om leggen om bewust dingen voor zich te houden.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...