Hiep hiep hoera, ik mag weer een kinderfeestje organiseren!

11 augustus 2017

Elk jaar vind ik het weer een feest, dat ik de verjaardag van mijn kind mag vieren. Buiten het besef dat ik een gezond en lief kind heb wat elke jaar weer ouder mag worden, kan ik mijn creatieve ei helemaal kwijt in het organiseren en decoreren van zijn kinderfeestje. In het dagelijkse leven kan ik niet zo vaak mijn creatieve kant laten zien. Dus leef ik mij bij bijzondere gelegenheden, zoals kerst, verjaardagen, familiefeesten e.d. helemaal uit.

Vraag mij iets te organiseren en ik ben geheel in mijn element, en omdat ik van aparte thema’s hou, moet (en wil) ik dan ook vaak zelf de decoraties voor het feest maken. Joepie….lekker knutselen.

Toen ik moeder werd van Joris had ik zo gehoopt dat ik een jongen kreeg die samen met zijn moeder heerlijk kon knutselen. Helaas is niets minder waar. Joris haat knutselen. En dan ook echt alles; tekenen, knippen, plakken, schilderen… Het maakt niet uit, hij haat het. Alleen kleien heeft hij als peuter even leuk gevonden…

Kinderfeestje Nijntje

Joris zijn eerste verjaardag stond geheel in het teken van Nijntje. Alle versieringen had ik zelf gemaakt, alles in blauw/wit met Nijntje erop met een grote één in haar handjes. Samen met mijn moeder hebben wij het hele huis versierd met zelfgemaakte vlaggenlijnen, posters met foto’s van de kleine man, bloemstukken in wit met blauwe lintjes op de kandelaars gezet, een verjaardag hoed, en zelfs in de boom in onze tuin glazen wekpotjes met kaarsjes en blauwe/witte lintjes gehangen. Ik heb twee dagen staan bakken en koken, enkel de taart heb ik toen bij een taartatelier laten maken. En ook de traktaties voor op de crèche waren voor mij een waar knutselfeest.

Zijn tweede verjaardag stond in het teken van Bumba, ook toen heb ik weer erg veel zelf gedaan. Heerlijk!

Kinderfeestje dino

Zijn derde verjaardag was een dino feest. Ik had een dino krans aan de voordeur hangen, voetstappen met krijt op het pad naar de voordeur getekend etc. Dat jaar besloot ik na een workshop om zelf zijn taart te bakken en decoreren. De taart was heerlijk, maar werken met fondant moest ik duidelijk nog leren. Het was een groene taart van drie lagen met lichtgroen lint en een lichtgroene drie er boven op… Nogal karig dus 😉

Naar mate Joris ouder werd, werden de taarten steeds mooier en leerde ik meer en meer versieringen zelf maken. Pompons van zijdepapier, thema hangers voor onder een tros ballonnen vaak met foto’s van de jarige (lang leve Paint en Powerpoint). Natuurlijk werden de uitnodigingen ook geheel in het thema geknutseld en zelfs de uit Amerika overgevlogen ‘sweet table’ werd geïntroduceerd.

Mama staat verkleed op het schoolplein

Vanaf zijn vierde jaar waren bij de kinderfeestjes niet alleen het huis versierd, maar kleedde ik ook mijzelf geheel in het thema en haalde ik zo de kinderen op uit school. Zo ben ik al een keer een piraten-dame geweest, een robot (met zilveren pruik), de dunne directeur van Thomas de Trein met bolhoed en een safari gids. De kinderen vonden het prachtig. Maar vanaf groep 4 mocht het niet meer van zoon lief. Het is natuurlijk niet stoer om een mama te hebben die als enige verkleed op het schoolplein staat. Maar de thema feesten mogen gelukkig nog wel.

Natuurlijk krijg ik regelmatig te horen dat ik te veel werk op mijn hals haal. En sommige ouders verklaren mij zelfs voor gek. Ook Joris zijn vader kon ik tot waanzin drijven als ik al direct naar het verjaardagsfeest weer ging nadenken over het volgende thema. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om maanden van te voren goedkope winkels af te struinen naar bruikbare materialen voor het feest en om avonden lang online ideeën op te doen en met mijn handen die ideeën tot leven te laten wekken. Wie tenslotte ver van te voren plant, bespaart zich ook geld. Ik kan zo makkelijk allerlei aanbiedingen van te voren inslaan.

Dit jaar

Aan het eind van het schooljaar viert Joris zijn vakantie voor zijn vrienden, want hij is in de vakantie jarig, 11 jaar alweer, wat vliegt de tijd. Ik zie hem nog steeds voor mij als baby in mijn armen geheel afhankelijk van zijn ouders, zo onschuldig en klein. En nu is het al een flinke knul die graag meedenkt met de thema’s voor zijn verjaardag maar de rest lekker aan zijn moeder overlaat.

Benieuwd naar wat we dit jaar voor thema hadden? Je leest het zondag in een nieuw blog!

Organiseer jij ook wel eens een kinderfeestje voor jouw zoon? Kijk dan eens bij HIEPPP, een superleuke webshop met een breed assortiment feestartikelen >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...