boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs koken voor kinderen

Published on april 3rd, 2018 | by Sharon

0

Obstacle run koken

Er was een tijd dat ik mij helemaal kon vinden in de uitspraak “als je kunt lezen, kun je ook koken”. Dat was in de tijd (lang geleden) dat ik uren kon zoeken naar het mooiste en lekkerste gerecht. Vervolgens volgde ik stap voor stap het recept en kwam er iets op tafel dat veel gelijkenis vertoonde met het plaatje uit het kookboek. Dé bevestiging: als je kunt lezen, kun je ook koken! Dit was in de tijd vóór de kinderen. Voordat ik moest koken voor kinderen. Toen lief en ik nog in Amsterdam woonden en zeeën van tijd hadden.

Ergens tussen kind twee en drie (of wellicht nog iets eerder) is het kookniveau onder het kookpunt gedaald. De helft van de week komt er nog redelijk iets fatsoenlijks uit handen, maar er zijn ook andere dagen… De dagen dat het koken pas na zessen kan beginnen, na het werk, de file, en na het ophalen van de jongens bij de school en de opvang. Eenmaal thuisgekomen krijgt eerst de jongste van 8 maanden zijn hapje.

Koken voor kinderen

Inmiddels is het al bijna half zeven.

En begint er ook wat te borrelen en koken bij de andere twee jongens, want die hebben ook een lange dag gehad én honger. Als de jongens met een zoethoudertje voor de televisie zitten, kan het koken voor kinderen en met obstakels eindelijk beginnen. Drie pannen op het vuur is het startsein van de “obstacle run”, dan gaat het eerste glas drinken in de woonkamer om. Op hetzelfde moment gaat de telefoon (man staat in de file) en hangt de peuterzoon aan mijn benen dat hij “sliertjes” (spaghetti) op zijn brood wil hebben. Het resultaat spreekt boekdelen! Dit is niet volgens het (kook)boekje!

“Iedereen die kan lezen, kan koken”, is duidelijk verleden tijd. Ik overweeg bijna zo’n kitscherig bordje in de keuken op te hangen:  “I kiss better than I cook”. Enkel hebben de kids hier natuurlijk weinig boodschap aan! Bovendien kunnen ze nog niet lezen… anders konden ze wel koken!

Herken jij dit ‘obstacle run koken’? Dan is dit kookboek wat voor je! Shane Kluivert -yep, zoontje van…- laat zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In zijn eerste kookboek ‘Koken met Shane’ vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Wedden dat jouw zoon vanaf nu ook wil koken en deze recepten wil uitproberen. Kijk hier voor meer informatie >>

 

 

 

 

 

 

 

Ook een handige tip: kijk eens op onze uitgebreide speelgoedpagina! Daar kunnen jongens zich uren (of nou ja, in ieder geval genoeg tijd voor jou om te koken) zich mee vermaken!

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑