De luizenmoeder

18 januari 2018

Na 1,5 uur met een bepaald iemand aan de telefoon te hebben gezeten op zondagavond, spring ik op want Xavi moet echt naar bed. Diegene aan de telefoon is een blog op zich waard, ook erg leuk voor de schoolpleinverhalen. Maar niet voor nu! Het weekend is voorbij gevlogen. En vandaag komt De Luizenmoeder op tv, de nieuwe oh zo herkenbare serie op NPO3 die ik absoluut wil zien!

Dus na het voorlezen, duik ik op de bank en druk op afspelen vanaf het begin. Ik geniet!!! Dit is geweldige tv, onwijs herkenbaar, een tikkeltje hysterisch en super grappig! Zoals jullie inmiddels weten ben ik toch wel van de categorie Loedermoeder en neem ik het hele opvoeden niet zo serieus als de voorgeschreven boeken.

Luizenmoeder

Ik kon mij dus ook volledig vinden in het schoolplein gebeuren in de serie. Want dit gebeurt op alle schoolpleinen, laten we eerlijk zijn. Nu heb ik de mazzel nog al eens met mijn schoonzus (overigens de leukste die je kan je treffen als schoonzus) op het schoolplein te staan. En wij bespreken ook de overige moeders, vaders en kinderen.

Klassenmoeders en loedermoeders

De over de top klassenmoeder, de nieuwe vader met roze teenslippers of de moeder met 6 kinderen, uiteraard hangen wij aan dit type ouder een naamkaartje. Wij weten dan namelijk precies over wie wij het hebben, praat wel zo makkelijk! En zoals wij dus staan, zullen er uiteraard meerdere staan en zijn wij misschien wel de loedermoeder met het ADHD kind en haar blonde schoonzus inclusief nichtjes.

Plakken we stiekem allemaal een label op elkaar op het schoolplein. En proberen we de klassenmoeder te ontlopen voor rare klassenactiviteiten! Inmiddels heb ik me beschikbaar gesteld voor het voorleesontbijt samen met onze klassenmoeder! Kortom: ik klim al in de schoolplein ladder! Xavi zit inmiddels dan ook al in groep 5. Nog maar 3 jaar te gaan…

Tot die tijd verheug ik me op de zondagavond en kan ik niet wachten tot de volgende aflevering incl de hysterische juf Ank!

P.S. overigens hebben wij het in de klas echt getroffen met onze klassenmoeder en zoekt zij niet hysterisch naar wc rollen of luizenpluismoeders…. En zingt onze juf Lonneke niet zoals juf Ank!

Lees ook: Schoolplein Gossip >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...