Single mom op date

21 mei 2017

Ik ben al een tijdje vrijgezel en het begon toch weer een beetje te kriebelen. Zal ik op date gaan? Durf ik dat wel? Vinden mannen mij nog wel leuk? Vind ík mannen nog leuk? Al die vragen zorgden ervoor dat ik voorzichtig via een datingsite met een aantal heren ben gaan chatten, en met één van die heren had een digitale klik. Na een aantal dagen heen en weer chatten besloten wij op een date te gaan. Maar of zoonlief het daar nu mee eens is….

Vrijdagmiddag 16:00u bij de kapper. Joris was al een aantal maanden niet geknipt en dat was dus hoognodig. Normaal houdt Joris niet van al dat gefrunnik aan hem, maar met deze kapster heeft hij kennelijk een band. Zij weet hem altijd gerust te stellen en zij – en zij alleen – mag aan zijn haren zitten. Zelfs de tondeuse, die niet leuk is omdat het vlak bij zijn oren lawaai maakt, mocht zij bij de derde knipbeurt al gebruiken. De kapster is duidelijk dol op Joris en op zijn droge humor. Die twee hebben altijd de grootste lol wanneer hij weer in haar stoel zit.

Terwijl Joris werd geknipt, bekeek ik mijzelf eens in de spiegel. Ik had die dag een bad-hair day en zou op mijn allereerste date gaan sinds ruim 16 jaar. Dan moet je haar toch goed zitten? Ik vroeg daarom aan de kapster of het mogelijk was om, terwijl Joris werd geknipt, mijn haar door haar collega in model te laten föhnen. Dat kon en ik ging in de stoel naast Joris zitten. Nu had ik Joris niets verteld van mijn date, hij zou die avond bij papa slapen, want het was mijn ‘kindvrije’ weekend en het leek mij beter pas iets te melden, wanneer er meer duidelijkheid is wat relaties betreft…

Ik raakte aan de praat met de kapster en zij vroeg of ik soms mijn haar liet doen voor een bijzondere gelegenheid had die avond. En voor ik er erg in had, flapte ik het eruit; “Ja, ik ga op date vanavond!”

Naast mij is het ineens muisstil… Joris draait zijn mooie koppie om en kijkt mij aan met een stel priemende ogen. Als een volleerd ouder zet hij een strenge stem op; “Heb jij een date? Maar dat mag nog helemaal niet! Je zorgt maar dat je om 22:00u thuis bent en geen druppel alcohol drinkt!”Ik krijg een kop als een boei en meldt enigszins onder de indruk van zijn reactie, dat ik een date met mijn vriendinnen heb en dat hij daar niets over te zeggen heeft. De kapsters bekijken de situatie en kunnen een dikke glimlach niet onderdrukken. Ze geeft Joris een vriendschappelijke duw en zegt met een Rotterdams accent: “Zo scheet, jij zorgt wel goed voor je moeder hé? Zeg haar maar flink de waarheid hoor!” Joris kijkt haar via de spiegel verbaasd aan en vraagt: “Noemde jij me nou scheet?” Hij schiet in de lach, en is gelukkig mijn hele date verhaal allang vergeten.

Voorlopig zegt mama helemaal niets meer over daten. En nee, ik was niet om 22:00u thuis, maar ik heb wel braaf de drank laten staan…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...