Marktplaats pareltjes

24 augustus 2017

In 2002 ging ik studeren in Rotterdam (14 jaar geleden ging ik studeren in Rotterdam, vind ik zo oud klinken). Samen met mijn kersverse huisgenootje liep ik door ‘onze’ wijk in Rotterdam en kocht daar een tof rozenlampje voor € 2,50 in een vage kringloopwinkel. Daar begon denk ik mijn obsessie voor tweedehands spullen. Het lampje heeft overigens niet veel geshined. Toen ik twee jaar later ging samen wonen mocht hij alleen in de toilet hangen. Zo lelijk werd hij bevonden. Na het meezeulen van verhuizing naar verhuizing heb ik hem vorige maand toch van de hand gedaan op Marktplaats, voor een mooi prijsje 😉

Na al die jaren mag ik mijzelf best een goede speurder van Marktplaats pareltjes noemen. De kinderkamers zijn een mix van oud en nieuw gekochte spullen en meubels. Ook veel speelgoed en babyspullen komen van Marktplaats, kringloop of oudtantes. Bij mij wel op voorwaarde dat ik het goed kan schoonmaken, dan is het zo weer goed als nieuw.

Speelhuis’je’

De grootste en heftigste aankoop voor de kinderen kwam twee maanden geleden voorbij. Ik zocht op een speelhuisje voor in onze tuin, handig met de zomer in aantocht. Wat speelgoed erin, en Melle vermaakt zich een paar uur. En ik zag onszelf al rustig zitten met een wijntje. Dus op zondagavond bood ik op een speelhuisje met rieten dakje voor 125 euro,  en zo mocht ik het huisje de volgende dag komen ophalen.

Ik had het plaatje al in mijn hoofd, maandagavond het speelhuis ophalen, dinsdag in elkaar zetten en woensdagmiddag de grande opening. Dus op maandagavond ging Olivier met een handige vriend op pad. Na één blik op het gevaarte bleek mijn planning direct in de soep te lopen.

Enkel de glijbaan lag ’s avonds in de tuin. Het speelhuis bleek een speelvilla te zijn, en het schattige rieten dakje, bleek 300 kg te wegen…

En dus werd het toch een ander verhaal. De maandag erop ging Olivier met zes man sterk nogmaals naar het huisje. Een aantal van deze zes man, zag het bij voorbaat niet gebeuren dat het speelhuis ooit bij ons in de tuin kwam staan. Maar twee uur later lag het dak toch in onze tuin, met zes bezweette en trotse mannen ernaast. Oh wee als Melle er niet in zou gaan spelen.

Het huis in elkaar zetten, waterpas zetten, en de palen in beton zetten was mede mijn taak. Dat was op zich prima te doen.

Bloed, zweet en tranen

Maar daarna kwam het rieten dak weer om de hoek kijken…

 

Een minikraantje en weer vier man moest eraan te pas komen om dat dak op het huisje te plaatsen. Met klotsende oksels keek ik toe hoe het kraantje hellend naar links net het dakje op het onderstel schoof. Maar na uiteindelijk twee weken bloed, zweet en tranen, stond daar toch het speelhuisje te shinen.

Inmiddels is het van piratenschip, tot een verboden-voor-moeders-huis geweest. Met een BBQ een aantal weken geleden heeft een vriend (één van de zes rietendak-sjouwers) met zijn zoon van één jaar, non stop bij de glijbaan gestaan. Sorry Jasper.

Met duur speelgoed was ik bij Melle als baby al genezen, hij speelde meer met met de pannen en pollepels dan met zijn verzameling aan speelgoed. Maar ook de behoeftes zijn per kind ook zo anders, en ook op een andere tijd hebben ze behoefte aan andere dingen. Dus geven wij meestal een klein cadeau op de verjaardag, en wanneer nodig krijgen ze wat ze nodig hebben. Zowel nieuw, maar dus ook op Marktplaats, in de kringloop of bij familie op de zolder.

Dus toen Melle klaagde over zijn knieën op zijn te kleine fiets, heb ik een nieuwe fiets gescoord via Marktplaats. Het jongetje had deze gekregen voor zijn vierde verjaardag. Geen krasje erop, want het werd winter en toen hij er in het voorjaar weer op ging fietsen was hij er te groot voor.

Melle had dus een soort van extra cadeau toen we hem ophaalde van school en er een fiets in de tuin stond! Happy 4 years and 3 months!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...