boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on oktober 9th, 2011 | by de redactie

0

Nijntje

Ik ben nooit zo’n fan geweest van Nijntje. Ik vind Nijntje veel te commercieel en ik vind eigenlijk niks leuks aan dat konijn dat in een jurkje loopt, maar waarvan ik nog steeds niet zeker weet of het nou een meisje of een jongetje is. Helaas heb je als ouder niets te zeggen over welke knuffel jou kind gaat uitkiezen als knuffel-vriend.

Daar was ik al achter gekomen bij mijn oudste zoon, die maar niet die leuke, schattige en in mijn ogen nog een beetje hippe en stoere knuffel tot zijn beste vriend bombardeerde. Erger nog, hij liet mijn favoriete knuffel totaal links liggen. Nee, hij koos een HEMA-eend. Niet dat die niet leuk was, maar er bestaan originelere knuffels. De HEMA-eend werd tot ‘Hans’ gebombardeerd door mijn zoon. Toch zag je meteen dat Hans niet dé knuffel was waar mijn zoon zijn hart aan zou verpachten. Hij vergat Hans vaak en ging ook gewoon slapen als Hans er niet bij was. Iets dat bij je echte knuffel-vriend echt ondenkbaar is. Dus waren we allemaal een beetje zoekende dat eerste levensjaar van mijn oudste zoon, naar zijn echte, ware knuffel-vriend. En daar was hij, plotseling op Sinterklaasavond. Mijn zoon was enorme fan van de tv-serie ‘het Zandkasteel’ en dus kreeg hij van Sinterklaas Toto kado. Vanaf die dag zijn Toto en mijn zoon onafscheidelijk. Hij gaat nergens naartoe zonder Toto en slapen doet hij al helemaal niet zonder dat hij zijn beste vriend in zijn armen heeft.

Mijn jongste zoon kreeg als baby van iemand een Nijntje met zo’n doekje eraan kado. Hij was op slag verliefd. Vanaf dag één dat Nijntje bij hem in z’n handen werd geduwd zijn die twee onafscheidelijk. Hij neemt Nijntje overal mee naartoe en gaat écht niet slapen als niet ook Nijntje in zijn bed ligt. Hoe ik het ook heb geprobeerd, hij wil geen ander. Nou heeft mijn jongste zoon een heel groot hart, dus het is niet zo dat hij andere knuffels afwijst. Ze mogen allemaal bij hem in zijn bed en hij knuffelt ook graag met ze, maar niet zonder dat Nijntje dicht bij hem in de buurt ligt.

Nijntje is, bij gebrek aan een speen of duim want die wil mijn zoon niet, ook nog een favoriet zuig object. Hij stopt Nijntje te pas en te onpas in zijn mond en loopt dan rond met een bungelende Nijntje tussen zijn tanden. Omdat Nijntje overal mee naartoe moet is er weinig tijd om hem af en toe stiekem in de wasmachine te stoppen. En dat ruiken we! Laatst roken we een hele vieze lucht in huis waarvan we niet wisten wat het was. Het bleek Nijntje te zijn, die bungelend uit de mond van mijn zoon een hele onaangename lucht verspreidde.

Nu wil het toeval dat wij heel dicht bij het ‘Nijntje-pleintje’ (het bestaat echt!) wonen. Midden op het pleintje staat een Nijntje beeld. Elke keer als we langs het Nijntje-pleintje lopen begint mijn zoon met zijn benen te trappelen van blijdschap. Met glinsterende oogjes springt hij uit de kinderwagen en klimt enthousiast op Nijntje. Wat is hij elke keer blij als we langs dit pleintje lopen. Tot op de dag dat het Nijntje-pleintje opeens leeg was. Wat een teleurstelling! Dikke tranen van verdriet rolden over zijn wangen. Hij was ontroostbaar. Gelukkig is Nijntje inmiddels weer fris gerenoveerd terug op het pleintje.

Nijntje is inmiddels helemaal opgenomen in ons gezin. Van die afkeer die ik ooit had is niets meer over. Naast de knuffel-vriend van onze jongste zoon hebben we inmiddels ook vele andere spulletjes van Nijntje in huis: boekjes, DVD’s, cd’s, puzzels en een heuse Nijntje laptop. Ik neurie de hele dag ‘Nijntje-lief-klein-konijntje’ en word vrolijk als ik in de stad de stoplichten in de vorm van Nijntje zie oplichten (ook die bestaan echt!).

Nee, Nijntje is niet meer weg te slaan uit ons bestaan en haar (of toch zijn?) allergrootste fans zijn mijn jongste zoon en ik!

Liefs,

Laura

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑