Bubbelsap & IJsbollen

9 juni 2013

Yes! De Jip & Janneke Bubbelsap & de Prosecco liggen koud! En in plaats van de oliebollen uit het vet, halen we de ijsbollen uit de vriezer. Het mid zomer Oud & Nieuw komt er aan!

Het oud en nieuw van het schooljaar 2012-2013, waarin onze jongste met een fikse dosis goede moed en een snufje spanning voor het eerst zijn klas binnen stapte.

Het jaar waarin onze middelste nog beter leerde lezen en als een waar rekenwonder door de rekenlessen vliegt. Het jaar waarin de oudste het één na laatste jaar van het basisonderwijs afrondt en alvast wat workshops mocht volgen op het voortgezet onderwijs.

Net als aan het eind van het kalenderjaar, vind ik het bijzonder om toch even bij het einde van het schooljaar stil te staan. Een stukje reflectie en dankbaarheid dat ze weer een jaar succesvol en vooral met plezier hebben afgerond.

Vooruitkijkend wordt het jaar 2013-2014 een heel bijzonder schooljaar. Het laatste en enige jaar dat onze 3 boys samen op dezelfde school zullen zitten.

De oudste gaat naar groep 8! Hij heeft er ontzettend veel zin. Maar eerlijk gezegd kijk ik weemoedig toe hoe hij de eerste stappen richting puberteit zet. Mijn oudste zoon, die ik 11 jaar geleden voor t eerst in mijn armen hield, gaat naar de laatste klas van het basisonderwijs. Serieus, waar blijft de tijd!?

Groep 8 zal voor hem in het teken staan van Cito-toetsen, open dagen, kamp en de beroemde groep 8 musical! Als ik nu al denk aan het afscheid dan springen de tranen spontaan in mijn ogen. Niet dat daar veel voor nodig is, want ik loop al vol als Sinterklaas op een scooter aan komt rijden bij school.
De middelste gaat voor het eerst naar de bovenbouw en de jongste begint trots aan zijn eerste volledige schooljaar.

Wij proosten graag op het begin van de zomervakantie. Geen wekker die belachelijk vroeg af gaat. Geen gymkleren of broodtrommels die klaar gezet moeten worden, 10-uurtjes, beugelbakjes of huiswerk die in de tas gestopt moeten worden. Even geen stress in de ochtend en dat 6 weken lang! Bliss, écht!

Om 12.00 uur ‘s middags op de dag dat de zomervakantie begint ploppen wij een flesje open. Om te vieren dat er weer een schooljaar voorbij is. Om te vieren dat er nog meesters en juffen zijn die onze kinderen les willen geven. Om te vieren dat het een voorrecht is dat onze kinderen in Nederland onderwijs mogen genieten. Om te vieren dat het zomervakantie is en om te vieren dat ze na de vakantie weer naar school mogen en kunnen. Gelukkig nieuw schooljaar! Cheers!

 Julia

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...