Mijn Kerstkind is jarig maar we vieren het niet echt

30 december 2017

Zoals ik al in het blog ‘loslaten mama’ op Girlslabel vertelt had, gaan de vader van de kleine Viking en ik uit elkaar. We wonen nog in één huis en hebben absoluut geen ruzie. Ik kook nog voor hem, doe de was nog en we maken zelfs nog uitstapjes met de kinderen. Alleen slaapt papa op zolder en weten de kinderen inmiddels papa en mama gaan uit elkaar en zijn niet meer verliefd. Ook hebben we verteld dat we gaan verhuizen maar dat we nog niet precies weten waarheen en wanneer.

En toen kwam kerst…

Normaal de heerlijkste tijd van het jaar. Lekker eten, ons jarige kerstkind dat dit jaar 6 werd, en gezelligheid met vrienden en familie. Maar hoe pak je dat aan als je gaat scheiden?

Ik ben ‘gewoon’ meegegaan naar mijn schoonfamilie en het was erg gezellig. De flauwe grapjes vlogen om de oren (maar daar hou ik wel van) en ook de kinderen genoten met volle teugen. Met tranen in mijn ogen besefte ik dat het mijn laatste kerst daar zal zijn. En dat doet pijn, niet alleen bij mij. Gelukkig blijven de kinderen nog wel eens per week bij opa en oma komen en ook met mijn schoonzus heb ik een goede band.

Papa en mama gaan uit elkaar

Het moeilijkste was de verjaardag van de kleine Viking. Sverre is op 2e kerstdag jarig en normaal vieren we dat het weekend daarna. Maar dit jaar gaat zijn verjaardag toch vrij stilletjes voorbij. Op 1e kerstdag hebben we het bij mijn schoonfamilie gevierd en op 2e kerstdag bij mijn ouders, broer en zijn gezin. Vrienden hebben we dit jaar niet uitgenodigd omdat ik niet zoveel zin had om ‘gezellig’ gaan zitten te doen terwijl ik toch erg verdrietig ben. Gelukkig hebben we wel zijn verjaardagsfeestje gevierd bij Monkeytown met al zijn vriendjes. Dat maakt een hoop goed als je 6 jaar bent geworden.

Volgend jaar hoop ik onze families en vrienden wel weer  bij elkaar te kunnen brengen, als al het zeer een beetje gezakt is. Het gaat tenslotte om onze zoon. Hij is het belangrijkste en voor hem en zijn zusje moeten we alles zo goed mogelijk regelen.

Maar jeetje, wat is dit moeilijk allemaal.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...