Groene Vingertjes

29 april 2022

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder de loep te nemen en lekker met de vingers in de aarde te wroeten. Mijn man is graag bezig, of het nu binnen -of buitenshuis is. Als er wat veranderd moet worden in de tuin neem hij snel het initiatief. En laat onze zoon nu precies een kopie zijn van mijn man. Dus toen we besloten om gezellig met elkaar naar het tuincentrum te gaan, vroeg ik mij af wie het meest enthousiast was, mijn man of onze zoon.

samen met je kind in de tuin werken

Een gezonde keuze

Wij gaan graag naar buiten. Het is gezond en gezien onze peuter behoorlijk druk kan zijn, is buitenspelen voor hem een goede uitlaatklep.

Naast dat onze zoon het heerlijk vindt om buiten te spelen en zijn vader ontzettend graag wilt helpen met tuinieren (tot soms grote ergernis van mijn man, gezien er meer uit de plantenbakken verdwijnen dan erin) is hij ook gek op fruit. En wat is er nou leuker dan samen met paps eropuit gaan om fruitplantjes te kopen!

Dus toen we in het tuincentrum waren en  wandelend de fruitplanten passeerde, waren de bosbesplantjes als snel gespot. Met het plantje onder zijn arm liep onze kleine stoere bink trots naar de kassa.

plantjes uitzoeken, met je kind naar een tuincentrum
plantjes uitzoeken, met je kind naar een tuincentrum

De ‘grote tuinverbouwing’

Potgrond, check! Schepjes, check! Plantje, check!  Daar stonden ze dan, met z’n twee in de tuin terwijl het zonnetje heerlijk scheen. 

Eerst samen een plekje zoeken waar het bosbesplantje gepoot gaat worden. Dat was op zich al een uitdaging omdat ze beide hun plekje toch echt het beste vonden… Gelukkig kwamen ze er samen uit;)

Papa een grote schep en zoonlief een kleine.  Het gat was snel gegraven zodat het bosbesplantje gepoot kon worden. Een plons water eroverheen en klaar is kees. Alles gebeurde in harmonie. Het was heerlijk om naar te kijken!

Maar toen ze klaar waren, was onze zoon op onderzoek uit gegaan met zijn schepje en voor we er erg in hadden zagen we her en der hoopjes zand in de tuin liggen. 

Sensomotorisch leren

Niet alleen was dit een heel leuke activiteit, het is ook super leerzaam! Dit is een vorm van sensomotorisch leren. Bij de sensomotorische ontwikkeling maak je gebruik van zowel je zintuigen als je motoriek. 

Daarnaast is het ‘verantwoord’ vies worden heel aantrekkelijk voor kinderen en alle beestjes die tussen de planten krioelen zijn natuurlijk hartstikke interessant. Ook stimuleer je op een heel leuke en spelenderwijze manier de samenwerking, wat zorgt voor een leuke interactie.

Of je het nu alleen doet of samen met je kroost, bezig zijn in de buitenlucht is leuk, werkt kalmerend en geeft je een goed gevoel.

Samen met je kind erop uit gaan is het leukste wat er is en het zorgt ook nog eens voor ijzersterke band!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
ik als moeder van mijn kinderen, moeder zijn wat is dat, moederschap

Moeder zijn… wat is dat?

Time flies when you are having fun! Dit is een bekend gezegde en klopt ook zeker. Als je het leuk hebt...