boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs schoolniveau, schoolniveau kind, groep 8, cito, nio

Published on september 26th, 2018 | by Sylvia

0

Oh wat sneu, heeft jouw kind BB niveau…

Groep 8 is al een paar weken onderweg. Kamp al in the pocket dus het jaar goed begonnen. Het laatste jaartje op de basisschool… Even slinken als ik er aan denk. Kleine jongens worden groot en moeders word oud 🤭 Laatst hadden we een ouder avond waarin we te horen kregen wat er allemaal gaat gebeuren dit jaar. De laatste toetsen vlogen me om mijn oren.. Van Nio tot eind cito. De Nio is volgende week al en eigenlijk weet je dan al ongeveer wat het schoolniveau wordt voor het voortgezet. En die niveaus, ik wordt er een beetje moe van. Want wat wordt er gepusht om maar zo hoog mogelijk te komen, soms of zelfs vaak ten koste van het kind.

Lees ook: 10x typisch jongensgedrag >>

Welk schoolniveau heeft mijn kind

Dat gevoel heb ik bij ons op school niet, maar als je social media er op na slaat schrik je je kapot. Van, “Oh wat sneu, heeft jouw kind BB niveau? De mijne gaat twee-talig doen….” 😔Hoezo sneu?!?

Schieten we niet een beetje door in zo hoog mogelijk ?! Horen en lezen we niet continu dat de jeugd al vol stress zit en met burnout klachten thuis komen te zitten!! Misschien geven we ze vanaf de basisschool al mee dat je niet goed genoeg ben als je gewoon op je eigen schoolniveau meedraait in de maatschappij?!? School wordt afgerekend op lage scores, maar wat nou als die kinderen het beste uit zich zelf gehaald hebben, hun stinkende best hebben gedaan maar nog horen dat het niet genoeg is?! Ik kan er gewoon boos van worden….

Groep 8

We gaan het zien komend jaar, Tiem heeft er erg veel zin in, vind de toetsen spannend. Hij wil nog steeds architect worden en weet dat hij daar havo voor nodig heeft maar op basis van de laatste gesprekken lijkt dat niet in 1 keer te lukken. Maar er zijn meer wegen die naar Rome gaan. Waar een wil is is een weg, en soms moet je een afslag eerder pakken om later weer op de (voor jouw) juiste weg uit te komen!!

Ik heb liever dat hij geniet van zijn schooltijd, dat hij later denkt ‘zo dat was echt een toffe tijd’ dan dat hij op zijn 18de met een burnout thuis zit…

En als hij toch stratenmaker wil worden,of vuilnisman, professor of dokter… Volg je hart… Dat maakt je gelukkig… En mij dus ook!!

schoolniveau, schoolniveau kind, groep 8, cito, nio

Schoolniveau kind

Lees ook jongensmodeblogs op Boyslabel >>

Een echt jongensmerk >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑