boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs slapeloze nachten

Published on augustus 15th, 2017 | by Wiljo

0

Slapeloze nachten: niet alleen tijdens baby’s eerste jaar

Ik had het mezelf al een beetje voorgesteld. De eerste drie maanden zou mijn baby ’s nachts een voeding krijgen, oké, 4 of 5 maanden was ook wel goed, maar daarna zou mijn baby doorslapen en ik ook. De baby zou heerlijk in het eigen bedje slapen tot een uur of 8 ’s morgens. Daarna zou het kirrend wakker worden met lieve geluidjes. Wat keek ik naar die baby uit. Slapeloze nachten

Slapeloze nachten

Nou, díé baby kwam dus niet. Wel twee andere baby’s die nog nooit van het bovenstaande verhaal hadden gehoord.

Slaapt jouw zoon ook niet goed? Misschien beleeft hij de mooiste dromen onder een fijn dekbed >>

Reflux

Mijn kleine blonde Viking bleek verborgen reflux te hebben. Tot zijn tweede heeft hij medicijnen gehad. Iedere nacht – tot hij 2,5 was – dronk hij nog een flesje melk om zijn maagje rustig te houden. En oh ja, hij sliep ook tussenin, dat bleek hij een stuk gezelliger te vinden dan alleen. Ook kon ik hem dan beter in de gaten houden omdat hij soms bijna stikte in zijn maagzuur. En het was ook wel makkelijk om dat kleine mannetje bij ons in bed te hebben, we sliepen er allemaal een stuk beter van.

Nu hij 5 jaar is, slaapt hij al een tijdlang in zijn eigen bed, maar soms voel ik midden in de nacht een klein warm lijfje dat zich nog even heerlijk tegen me aan nestelt.

Nachtelijke avonturen

Mijn dochter sliep de derde nacht door. En de hele verdere week ook. Daarna 3 jaar niet meer.

Veerle wordt iedere nacht minstens één keer wakker. Dan komt ze uit haar bed slaapdronken naar onze kamer gewaggeld. Dan kunnen er 3 dingen gebeuren: Óf ze wil bij mij in bed, óf ze wil terug en ik moet bij haar blijven tot ze weer in slaap valt, óf ze wil wat drinken. Een combinatie komt soms ook voor. Inmiddels is mijn lijf er gewend aan geraakt. Ik wil ook niet niks doen, kan dat kleine grietje toch moeilijk ’s nachts in de steek laten.

Er zijn veel verschillende manieren om hiermee om te gaan, maar als moeder zijnde doe je wat je zelf het beste vind. Mij hoor je dus niet klagen, nou ja, een beetje dan. Want stiekem vraag ik me af wanneer de concealer die iedere ochtend onder mijn ogen gaat, in de make-up tas kan blijven.

Lees ook: al vier jaar chronisch slaaptekort >>
Lees ook: slapeloze nachten door nachtangsten >>

Slapeloze nachten

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑