Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021

25 oktober 2021

De gezellige wintermaanden zijn in aantocht. Dat betekent iets meer binnenspelen en iets minder buitenspelen. Even lekker spelen met al het leuke speelgoed wat de kids al in de kast hebben liggen. Mijn kinderen hebben echt wel hun favoriete speelgoed, maar een beetje afwisseling is altijd leuk. En met het oog op de komende feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis wil je natuurlijk wel weten welk speelgoed er leuk en goed is om mee te spelen voor jouw kind. De Speelgoed van het Jaar verkiezing heeft een overzicht gemaakt van het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2021. Hierbij kun jij ook al dit leuke speelgoed winnen. Lees verder!

Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021

Maar welk speelgoed is goed en geschikt voor je kind. Dit heeft natuurlijk te maken met de leeftijd en interesse van je kind. De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Lees onze review LEGO Super Mario >>

Boyslabel favorite: Xtreme Race

Welk speelgoed wordt de winnaar?

Welk spel of speelgoed uiteindelijk de winnaar van de desbetreffende categorie wordt bepaal jij! Stem op jouw favoriete genomineerde speelgoed en maak kans om dit genomineerde speelgoed daadwerkelijk te winnen.

Stemperiode is begonnen!

Door een stem uit te brengen, bepaal jij mede wie de winnaar van het Speelgoed van het jaar 2021 wordt én maak je zelf kans op genomineerd speelgoed of spellen. Op 4 november worden de winnaars bekend gemaakt.

De afgelopen periode heeft een deskundige vakjury 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod. Vanaf vandaag tot en met 25 oktober kan het publiek stemmen op deze winnaars. Ze bepalen wie de publieksprijs verdient en daarmee maken ze zelf kans op mooie prijzenpakketten. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Bekijk de leukste Sinterklaas cadeautjes voor jongens >>

Het genomineerde Speelgoed van het Jaar 2021

Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen:

Categorie – leeftijd 0 tot en met 3 jaar

Ontdekken is spelen voor baby’s en kleine kinderen. Een baby verkent de wereld om zich heen door kijken en voelen en luisteren. Hierbij trekken vooral felle kleuren en geluiden trekken zijn/haar aandacht. Lees meer over het genomineerde speelgoed in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar op Babylabel.

Speelgoed van het jaar, babyspeelgoed, speelgoed 0-3 jaar

SmartMax My First Acrobats #WINNAAR 2021

Speel Stopdans met Dansende Bing

Peppa’s Wereld van hout

Lees ook: cadeau tips jongen 2 jaar >>

Categorie – leeftijd 4 & 5 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

Speelgoed van het jaar 2021, speelgoed, speelgoed 4-5 jaar

Play-Doh – Prachtige Taarten Oven (Hasbro) #WINNAAR 2021

Flextreme Discovery set (Smoby)

Washimals huisdieren set (Crayola)

Lees ook: cadeau tip jongen 4 jaar >>

Categorie – leeftijd 6 & 7 jaar

Competitief kunnen kinderen in de leeftijd van 6 en 7 jaar zijn en zeker ook jongens. Elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders, maakt niet uit.

Speelgoed van het jaar 2021, speelgoed, speelgoed 6-7 jaar

Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selecta) #WINNAAR 2021

Kidi DJ Mix (Vtech)

Battle Cubes (Boti)

Categorie – leeftijd 8 & 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatief, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen

Speelgoed van het jaar 2021, speelgoed, speelgoed 8-9 jaar

Reaxion Xtreme Race (Goliath)

BraceletLacing Factory (TM Essentials)

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan (LEGO) #WINNAAR 2021

Lees ook: cadeau tip jongen 8 jaar >>

Categorie – leeftijd 10 & 11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructie bouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd. Moeilijker spellen spelen kinderen van deze leeftijd ook graag.

Speelgoed van het jaar 2021, speelgoed, speelgoed 10-11 jaar

Pixicade (Boti) #WINNAAR 2021

MicroMacro: Crime City (White Goblin Games)

My City (999Games)

Categorie – leeftijd 12 t/m 17 jaar

Spelen houdt al lang niet meer op als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12 plussers.

Speelgoed van het jaar verkiezing 2021, speelgoed 12-17 jaar

The Next Beat by Tiësto (Eldohm)

Paleo (999Games) #WINNAAR 2021

Throw Throw Burrito (Asmodee)

Categorie – duurzaam speelgoed

duurzaam speelgoed

Marble Racetrax 40 sheets (Brandunit)

Peppa’s Wereld van hout (Boti)

Geomag Super Color Recycled 78 dlg (Selecta) #WINNAAR 2021

Categorie – kinderspellen

kinderspellen, kinderspellen 2021

Oma’s woeste waslijn (Megableu)

Apple Twist (Smart Games)

Keer op Keer Kids (999Games) #WINNAAR 2021

Categorie – puzzels

kinderpuzzels, puzzels 2021

WasGij Original 38 Kaasalarm (Jumbo)

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 (Jumbo) #WINNAAR 2021

Escape Room The Game: Puzzle Adventures (Identity Games)

Categorie – familie spellen

familiespel, familie spelletjes, leuke familie spellen, gezins spel

Escape Your House (Identity Games) #WINNAAR 2021

MicroMacro: Crime City (White Goblin Games)

Throw Throw Burrito (Asmodee)

winnaars speelgoed van het jaar 2021

SPEELGOED WINACTIE (5x kans)

Ook bij ons kun je jouw favoriete speelgoed winnen! Wat moet je hiervoor doen? Breng jouw stem uit op de site van Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Hier kijk je welk speelgoed jij leuk vindt (samen met je kind) en stem je (hiermee maak je ook nog eens kans om dit speelgoed te winnen!). Daarna keer je terug naar deze pagina en laat je ook hier weten op welk speelgoed jij gestemd hebt.

Onder alle inzenders verloten wij 5x Battle Cubes. Binnenkort maken wij hier op Boyslabel de namen van de winnaars bekend. Good Luck!

De gelukkige winnaars zijn: Peggie Meessen, Mandy Bosch, Annie Koole, Joost Broekers en Boris Gruben. Van harte gefeliciteerd! Jullie ontvangen zsm de battle cubes. Veel speelplezier!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Kinderen Ontwerpen Speelgoed, speelgoed van het jaar

Unieke ontwerpwedstrijd: Kinderen Ontwerpen Speelgoed

Speelgoed van het Jaar, al bijna 50 jaar een begrip, kondigt een gloednieuwe wedstrijd aan: Kinderen Ontwerpen Speelgoed. Met deze...
speelgoed voor buiten, Boyslabel

Lekker buitenspelen met het leukste speelgoed voor buiten

Lekker buitenspelen is gezond en leuk! Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend meer vandaag de dag. De kids moeten zoveel;...
Pokémon Battle Academy

REVIEW: Pokémon Battle Academy – superspannend

Zoals jullie al wel weten is Boris gek van Pokémon. Nu is er een nieuwe Pokémon Trading Card Game Battle...