hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs stedentrip rome, trevi fontein, bezienswaardigheden rome

Published on juli 8th, 2018 | by Kim

0

Met je zoon op stedentrip naar Rome

Met pijn in mijn hart zijn we begin mei, zonder oma jetje en op haar verzoek, aan onze stedentrip Rome begonnen (lees het voorgaande deel van de blog). De vliegreis ging gelukkig zonder problemen en om de ellende van een verloren koffer te voorkomen, hadden wij enkel handbagage bij ons. Dat is weer eens wat anders, ‘licht reizen’, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.

Meer inspiratie: Vakantie met kinderen >>

Citytrip met kinderen >>

Stedentrip Rome

stedentrip romeBij aankomst in Rome stond er al een taxi klaar die ons naar de B&B bracht. De B&B lag in een rustige buitenwijk van Rome. We liepen samen met de eigenaar door een smal paadje langs diverse kleine huisjes met prachtige mini-tuinen. Helemaal achterin was ons huisje voor de komende 5 dagen. Alles zat er op en aan, en voor Joris hadden ze een flinke zak met Italiaanse koekjes neergezet. Het ventje was gelijk in zijn nopjes. We waren toch wat moe van de reis en besloten enkel wat eten te halen in een supermarkt en misschien een klein hapje te eten in een restaurant in de buurt.

Eenmaal buiten ons hofje merkte je goed dat je midden tussen de Italianen zit. Niemand sprak Engels en na meerdere personen aangesproken te hebben, kon er één persoon ons uitleggen waar de supermarkt was. Nu is een supermarkt in Italië wat bij ons een delicatessenwinkel is. Al het eten is van hoge kwaliteit en er waren zoveel onbekende voedingswaren, ongelooflijk. Voor mij is dit het walhalla, maar voor Joris absoluut niet. Hij is meer van ‘wat een boer niet kent eet hij niet’. Gelukkig vonden we ook wat bekend eten voor hem en op weg terug naar onze B&B hebben wij een heerlijk stuk pizza op. We lagen die avond op tijd op bed.

Net als echte Italianen

Dag twee werden we fit wakker en zijn we buiten de deur gaan ontbijten, net als echte Italianen. Zij drinken ’s ochtends enkel een sterke koffie en eten een zoete lekkernij. Joris is dol op alles wat zoet is, dus die kon zijn geluk niet op. Bij de bakkerij kochten wij ons ontbijt en wij wilden op het terras dat gaan oppeuzelen, maar dat mocht niet. In Italië berekenen ze een toelage wanneer je op het terras zit, en aangezien wij al hadden betaald zonder toelage, moesten wij binnen zitten. En dat werd ons op zijn Italiaans even duidelijk gemaakt. Ik verstond er geen woord van, maar ik begreep echt wel wat meneer de bakker bedoelde. Joris heeft tijdens deze stedentrip dan ook met enige regelmaat luid en duidelijk geroep: HOW RUDE!!!! Ik moest er elke keer weer stiekem om lachen…. Dat verstonden trouwens merendeel van de Italianen wel, aan hun verbaasde uitdrukkingen te zien.

En toen kwam de tweede uitdaging tijdens deze stedentrip. Met het openbaar vervoer naar het centrum van oud Rome zien te komen.

Wederom sprak niemand bij het metrostation Engels, en een drie daagse OV kaartje kopen bleek onmogelijk te zijn aan de automaat. Dus kochten wij twee enkeltjes voor de metro en na wat puzzelwerk met een gevonden map kwamen wij met de metro aan bij een treinstation. Vanaf dit station zouden we dan met de bus het centrum in moeten komen. Ik moet helaas zeggen, de logica van het OV hier is voor buitenlanders ver te zoeken. Na 20 minuten bij een halte te hebben gewacht, en twee maal een andere buschauffeur vriendelijk gevraagd te hebben of onze bus nog wel kwam (hierop kreeg ik enkel een snauw als antwoord: NO ENGLISH!!!) kreeg ik in de gaten dat een aantal mensen een stuk verder weg liepen van het station en dat daar om de hoek ook een halte stond. Hier kwam onze bus wel. Na 1,5 uur uitzoekwerk en reizen waren we dan eindelijk in het indrukwekkende centrum.

Stedentrip Rome: Trevi Fontein

Joris keek zijn ogen uit, wat een imposante gebouwen staan hier. Eerste stop van onze stedentrip Rome was de Trevi Fontein, wat een prachtig bouwwerk. Natuurlijk hebben wij, net als duizenden andere toeristen die dag, een muntje in het water gegooid, want de legende zegt dat je dan weer terug komt in Rome.

Bij de Trevi Fontein was een klein kerkje met een mooi Maria beeld, hier hebben wij, zoals beloofd aan oma, een kaarsje gebrand voor haar. En toen kwamen bij mij de tranen. Zo maar ineens uit het niets, ze bleven maar stromen. Mijn lieve pre-tiener zoon sloeg zijn armen om mij heen en fluisterde in mijn oor dat alles echt weer goed zou komen met oma. Wij moesten genieten van haar, niet verdrietig zijn. Dus ik veegde mijn tranen weg en we liepen hand in hand de kerk uit. Eenmaal buiten liepen we zo tegen een ijssalon aan. Dat vroeg natuurlijk om een ijsje, ook al was het pas 11:00, heerlijk!

Daarna hebben wij vol goede moed en bewondering de vele fonteinen (o.a. Piazza Navona), prachtige pleintjes, de brug der engelen en het indrukwekkende Pantheon bezocht. Joris heeft zijn ogen uitgekeken en wilde zelfs na een hele dag lopen, terug naar het Pantheon, dat vond hij machtig mooi.

Maar ik had online nog een kleine verrassing voor hem gevonden in de wijk Trastevere. Behalve dat dit een wijk is vol heerlijk kleine en rustige straatjes, waar je even aan de drukte van de stad kunt ontsnappen, staat hier ook een echte ouderwetse koekjesfabriek! Elke dag worden hier duizenden verschillende koekjes gebakken, en elke klant mag uit al die koekjes kiezen en een zak vol lekkernij kopen, al kies je van elke soort één koekje, dan nog lukt het je niet om alles te proeven. Dus zijn wij daar naar toe gewandeld en hebben wij geheel naar onze eigen keuze een zakje laten vullen, ze waren hemels lekker. Moe maar voldaan hebben wij toen een taxi naar onze B&B genomen, want met het OV trok ik niet meer.

Stedentrip Rome: Colosseum en het Forum Romanum

Dag drie van onze stedentrip Rome stond in het teken vanhet Colosseum en het Forum Romanum. Joris wil al jaren naar deze opgravingen en hij kon zijn geluk niet op toen bleek dat ik een rondleiding met gids had geboekt. Neem deze tip van mij aan; drukke bezienswaardigheden in Rome kun je het beste met een gids doen, het scheelt je uren wachten in de rij.

De gids vertelde de mooiste verhalen, vaak met aanvullingen van Joris in het Engels. Mijn ventje is duidelijk dol op geschiedenis en hij wist meer dan menig volwassene uit onze groep. De gids had er zelfs schik in en zij probeerde hem met feiten te overtroeven. Ze hadden de grootste lol samen. Het graf van Julius Caesar vond hij echter een kleine afknapper, zo een belangrijk man, in zo’n onbeduidend graf. Maar tegen die tijd had hij de smaak al te pakken van fotograferen met mijn camera, dus ging het graf toch ook op de foto.

Na een heerlijke lunch, wederom pizza voor Joris, zijn wij op zijn verzoek via Piazza Veneziaen Monumento a Vittorio Emanuele II weer gewandeld naar de koekjesfabriek in Via Della Luce in de wijk Trastevere. Je begrijpt dit maal was de zak iets groter…. In deze wijk vind je overigens ook ontelbaar veel heerlijke restaurants rond gezellige pleintjes. Nog een tip; je kunt beter een restaurant zoeken in de smalle steegjes, want je betaald meer wanneer je op of aan een pleintje zit.

En natuurlijk hebben we weer een kaarsje gebrand, ditmaal in prachtige basiliek van Santa Maria.

Shoppen in Rome

met je zoon naar rome, stedentrip romeDag vier in Rome, onze spieren deden zeer van het vele lopen, dus deden wij het rustig aan, het was toch onze laatste dag in Rome. Alle bezienswaardigheden die wij wilden zien, hadden we gezien. Het Vaticaan hadden wij al eerder bezocht tijdens onze cruise, dus vandaag was de dag aan ons, euh nee, vandaag was het mijn dag: we gingen shoppen!

Ik kon Italië toch niet verlaten zonder een paar schoenen en een prachtige handtas (en die heb ik gevonden ook). Joris is geen shopliefhebber, dus hadden we afgesproken dat ik in 10 winkels mocht kijken. En dan ook echt 10 winkels, dus koos ik de winkels zorgvuldig uit.

We gingen wederom met het OV op weg naar Campo de’Fiori, na een aantal dagen weet je ook met het OV de weg redelijk te vinden. Op Campo de’Fiori is een kleine markt met vele soorten groente/fruit/olijfolies/likeurtjes e.d. Het is een lust voor het oog, al die kleuren en de lekkerste geuren komen je tegemoet. De marktkoopmannen bieden hier op luide stem nog ouderwets hun waar aan, zeker de moeite waard om tijdens een rustige dag te bekijken.

In de directe omgeving van de markt zijn diverse winkeltjes, ook weer in smalle pittoreske straatjes. En weet je wat wij het leukst vonden van die dag? Gewoon op de markt een terrasje pikken en naar de mensen en marktkoopmannen kijken. Dat is pas echt het vakantiegevoel, en dan rond de middag een heerlijke hapjesschotel bestellen met de lekkerste vlees en kaaswaren, hmmmm. We komen zeker een keer terug naar Rome, hopelijk spreken de Italianen dan een beetje meer Engels, of heeft Joris ondertussen Italiaans geleerd.

Ciao

Stedentrip rome

Ook leuk met je zoon: Stedentrip Berlijn >>

Ook leuk: Vakantie in Denemarken >>
Comments are closed.

Back to Top ↑
  • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

  • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

  • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

  • LEUKE SHOPS

    jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

  • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

  • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

  • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

  • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!