hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs stormen, stormschade, storm dennis, storm ciara, storm ellen

Published on februari 22nd, 2020 | by Carola

0

Oppassen voor Ciara, Dennis en Ellen

Is het jullie ook opgevallen? Sinds de stormen in Nederland een naam gekregen hebben, hebben we al 3 weekenden achter elkaar een flinke storm gehad. Althans, op het moment dat ik mijn blog schijf, is de derde onderweg.

Stormen

Ciara trok vanuit Schotland naar het zuiden van Noorwegen. Dit klinkt allemaal ver weg, maar door het grote windveld kregen wij er ook mee te maken. De storm zorgde echt voor onstuimig weer. Op sommige plekken waren windstoten tot 140 km per uur.

De storm was natuurlijk wel aangekondigd, dus wij hadden de tuin “stormproof” gemaakt, dachten we. De hoes om de trampoline, losse dingen de schuur in. Lampjes weggehaald. Maar niets bleek minder waar!

Alles vloog de lucht in

De kinderen waren echt heel bang! Eerst zagen we in de achtertuin van alles gebeuren. De trampoline waaide ver de lucht in en de poten gingen er onder vandaan. De schutting ging heen en weer en helaas kon deze de storm ook niet aan.  Opeens hoorden we een heel hard, raar geluid. Van de zolder tot aan ons voorraam en toen een harde knal alsof alles in stukken brak. Ik keek door het raam en ja hoor…. Daar lag de eerste dakpan. Ik belde mijn vader, want Marcel was niet thuis. Hij kwam even kijken naar de tuin en het dak en adviseerde Marcel toch te laten komen, want dit ging echt niet. Nog meer spullen hebben we weggezet. Gelukkig stond het konijn binnen, want zelfs haar hok waaide de lucht in. De trampoline hebben we op z’n kop gelegd met iets erop, zodat deze niet meer weg kon waaien.

Dit had ik echt nog nooit meegemaakt.

stormen, stormschade, storm dennis, storm ciara, storm ellen

Toch nog naar een feestje toe

Toen het eenmaal weer rustig was, Marcel de dakpan weer teruggelegd had (gevaarlijk!!! Het dak op met die storm) ben ik met de kindjes naar een feestje gegaan. Er was een combinatie van een kinderfeestje en een grote mensenfeest.

Noud wilde en durfde eerst niet meer mee. Hij was zo ontzettend bang door alles wat er gebeurd was. Hij was bang dat de auto weg zou waaien. Of dat hij de lucht in zou gaan als hij naar de auto moest lopen.  Dus ik heb hem opgetild en zo naar de auto gebracht.

Het was daar erg gezellig en daar merkte je helemaal niets van de storm! De kinderen vermaakten zich prima. Het was echt 1 groot feest. De figuren van Paw Patrol liepen rond, er was een springkussen, een grote disco, ballonnen, slingers, snoepjes, drinken en in de andere ruimte zaten de volwassenen waar het ook heel gezellig was. Later kwam er patat met snacks en Noortje had een suikerspin. Daar was ze trouwens zo blij mee. Normaal koopt ze in de zomervakantie van haar eigen centjes een suikerspin. Dit was echt feest voor haar.

Politie en brandweer voor ons huis

Maar toen we net patatjes gehaald hadden, ging mijn telefoon. De buurvrouw. Ons huis werd afgezet, er was politie, brandweer. Of we snel konden komen. En daarbij stuurde ze een filmpje. Woooo….. En toen weer telefoon. De andere buurvrouw. Of we snel thuis konden komen, want de brandweer kon ons dak repareren. De kinderen voelden mijn spanning, ik dacht minstens dat het halve dag eraf was, maar ik probeer rustig over te komen en zei tegen Noortje en Noud dat de brandweer ons dak zou gaan maken. Dus wij moesten even naar huis komen. En ik zei dat het eigenlijk ook wel ontzettend stoer was dat de brandweer naar ons toe kwam. Dat beaamden ze en hup, met de zakjes vol patat gingen ze mee de auto in.

Op dat moment zagen we inderdaad 2 brandweer wagens en een politie auto staan. De stoep was afgezet en met de ladderwagen gingen de brandweerlieden naar ons dak. Dakpannen terug leggen. Oef. Al met al viel het wel mee, maar door de kleine paniek van de telefoontjes dacht  ik op zijn minst dat alles eraf lag.

stormen, stormschade, storm dennis, storm ciara, storm ellen

De tweede storm : Dennis

De tweede storm…. Hopelijk wordt het geen gewoonte. Boem, boem, boem, BAMMMM!!! Oké . Marcel roept of het goed gaat. Ik ben boven. Ik geef als antwoord dat ik dacht dat het bij hem was.

Een dakpan klettert op de velux. Gelukkig erop en niet 10cm lager, want dan lag hij door het glas heen, in onze slaapkamer.

De buren hebben het ook en zij bellen voor hulp. Wederom komt de brandweer de straat in…..

….. Ik hou mijn hart vast voor storm nummer 3, genaamd Ellen

 
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online
  Ad Square de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding
  Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding shoesme jongensschoenen
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • muurstickers kinderkamer hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires
  jongenstassen Ad Square
  jut en juul kinderkamer accessoires jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting