hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs

Published on mei 23rd, 2017 | by de redactie

0

SUPERNANNY vs SUPERMAMA

Oh dear: ik voel het opkomen, het borrelt, het irriteert, het ontploft als een gillende keukenmeid. Ik treed buiten mezelf en zie het gebeuren alsof ik er naast sta en toeschouwer ben. Alsof die stem niet bij mij hoort. En toch komt het uit mijn mond “EN NU BEN IK HET SPUUGZAT, JULLIE GAAN NU LUISTEREN”. Ik denk dat de rest van de buurt het ook gehoord heeft, ben er gewoon schor van. Was ik dat echt!?

Mensen die mij kennen weten dat er echt heel wat aan de hand moet zijn willen ze mij boos krijgen, het is eigenlijk een zeldzaamheid. Hoe is het dan mogelijk dat juist diegenen die je het meest dierbaar zijn je tot zo’n waanzinnige explosie kunnen drijven. Mijn jongens zijn mijn alles. Als een trotse moeder de gans loop ik met mijn kroost over straat: ontzettend dankbaar en zo ongelooflijk trots dat ze mijn kids zijn, heb ik toch maar even geflikt: 3 van die coole knullen op de wereld gezet.

En toch zijn het die 3 knullen die me heel af en toe een kant van mezelf laten zien, waarvan ik niet wist dat ik die had. Een bijzonder lelijke kant van mezelf, waarbij ik transformeer tot een rood aangelopen schreeuwend viswijf met van die uitpuilende ogen. En op dat soort momenten hoor ik altijd een stemmetje op de achtergrond: het stemmetje van Supernanny JoJo. Supernanny JoJo die altijd zakt tot ooghoogte en het kind dwingend en nooit schreeuwend uitlegt waarom iets niet mag. Beheerst, kalm, koelbloedig.

Maar ja, Nanny JoJo staat niet met haar handen de bietjes net schoon te maken, terwijl die belangrijke potentiële klant belt, je ene kind ongeduldig “mama afvegen” gilt vanaf de wc, en de andere het een mooi moment vindt om de viltstiften uit te proberen op de net geverfde muren, terwijl de derde kwaad wordt omdat hij niet meer naar een vriendje mag, want we gaan zo eten. Moet je dan met je bietenhanden tot ooghoogte komen met Picasso in wording en heel beheerst uitleggen dat ie dat echt niet mag doen en om tegelijkertijd gedecideerd aan de derde uit te leggen dat we toch echt zo gaan eten, terwijl je kalm tegen de jongste zegt dat je zo naar de wc komt om hem te helpen?!

Ik kan het niet helpen; als ik zo’n fit heb met de kids, dan hoor ik altijd Nanny JoJo die precies weet hoe je dit varkentje moet wassen. In gedachte buk ik tot ooghoogte en zeg beheerst doch dwingend tegen JoJo: ga jij maar eens op het matje zitten; kijk & huiver:

Mama is boos, laat de telefoon lopen (jammer van de business, tis allemaal jullie schuld). Gooit het bietenmes in de gootsteen. Schreeuwt “JAHAA ik kom er zo aan” tegen het wc-kind. Schreeuwt dat Picasso het allemaal zelf mag schoonmaken en gilt dat als nummer 3 nog verder zeurt hij de rest van de week niet meer met een vriendje mag spelen. Nou goed: iedereen janken, iedereen boos. Allemaal een time-out. Breathe in, Breathe Out. Wax on, Wax off. Na 10 minuten is de rust weder gekeerd, we spreken het uit, maken het goed, maken het samen schoon en de kids spelen voorbeeldig samen alsof er niets is gebeurd. Ik ben vervolgens de rest van de dag een wrak en vraag me af waar die boosheid nou echt vandaan kwam. Pas als ze allemaal op bed liggen kan ik het naast me neerleggen.

Zie je JoJo: kids moeten ook zien wat boos zijn is en hoe lelijk mama er dan uitziet. Dat hoort er gewoon bij. Zolang het bij een incidentele uitbarsting blijft, is er niks mis mee. Je leert als moeder ook je minder prettige kant kennen, je kunt daar weer lering uit trekken en je eigen tekortkomingen aanpakken. Een SUPERMAMA is ook maar een mens, boosheid is daar een onderdeel van.
Bye Bye JoJo. SUPERMAMA neemt het over!

 
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!