Ook sterke kleine mannen kunnen supplementen nodig hebben

14 september 2020

Veel ouders zijn zich ervan bewust dat zij zich moeten focussen op het geven van gezonde voeding aan hun kinderen. Gelukkig maar! Want gezonde en gevarieerde voedingsmiddelen bevatten veel voedingsstoffen die jouw kleine nodig heeft. Daardoor richt men zich veelal niet op supplementen kopen voor zijn of haar kind.

Toch kan er een gevaar schuilen in de perceptie dat een gezond dieet afdoende is om tegemoet te komen aan de voedingsstofbehoeftes van jouw kleine kereltje. Want hoe stoer, gezond en sterk hij ook oogt… De groeifase waarin hij zich bevindt, vergt veel van zijn lichaam.

Heeft mijn kind vitamine tekort? >>

Het tegengaan van voedingsstoftekorten met supplementen

Het kan dus zomaar zijn dat jouw kleine kerel wel wat extra hulp kan gebruiken – bijvoorbeeld door middel van het toevoegen van de juiste supplementen aan zijn voedingspatroon. Per slot van rekening wil je als ouder natuurlijk voorkomen dat jouw kind één of meerdere voedingsstoftekorten oploopt. Dit kan namelijk resulteren in tal van gezondheidsklachten.

Stel, een gezin hanteert een veganistisch dieet. Dan kan het voorkomen dat er bepaalde vitaminen en mineralen ontbreken. Denk daarbij aan vitamine B12, vitamine D, zink, ijzer en calcium. Zeker voor jouw kleine kereltje, die zich in de groeifase bevindt, kan dat funest zijn. Zo kan een tekort aan die voedingsstoffen leiden tot de ziekte genaamd “rachitis”, wat de botten verzwakt en verzacht.

Om dit te voorkomen, kun je er als ouder voor kiezen om supplementen voor kinderen te kopen en toe te voegen aan het dieet van jouw kleine stoere man. Er zijn bijvoorbeeld tal van multivitaminen speciaal voor kinderen te koop. Deze multivitaminen bevatten alle benodigde voedingsstoffen die jouw kind nodig heeft wanneer het zich in de groeifase bevindt.

Neem ook het dieet van jouw kleine man onder de loep

Maar daarnaast mag het dieet van jouw kleine niet vergeten worden. Supplementen zouden immers enkel ter aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet gebruikt moeten worden. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw kindje. Daarom is het raadzaam om in samenspraak met een medisch specialist, zoals een diëtist of kinderarts, te kijken naar het dieet dat het beste bij jouw kleine zou passen.

Om jouw kind genoeg vitamine B12, vitamine B1, eiwit, ijzer en calcium tot zich te kunnen laten nemen, kun je kiezen voor voedingsmiddelen zoals ei, tempé, tofu of peulvruchten (zoals linzen, bruine bonen en kikkererwten). Daarnaast mogen groenten niet vergeten worden. Daar zit namelijk ijzer in. Tevens zitten fruitsoorten, zoals appels, sinaasappels en kiwi’s, boordenvol antioxidanten, vezels en vitaminen.

Kortom, de juiste balans tussen supplementen voor kinderen én gezonde voedingsmiddelen, draagt bij aan een gezonde groeifase van jouw stoere kleine mannetje. Voordat je het dieet van jouw kleine drastisch verandert, is het raadzaam om contact op te nemen met een kinderarts of voedingsdeskundige.

Let op: allergiesymptomen bij baby’s >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-2

Dit is waarom je als student een goedkope zorgverzekering wil

Als student is het belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben, maar niet altijd staat je budget dat toe. Een...
yoga voor kinderen

Het is NU extra belangrijk om te bewegen, voor ouders en kind!

Nu we meer thuis zitten met z’n allen is het nog belangrijker voor een gezonde leefstijl om voldoende te bewegen,...
kinderen en alcohol, kinderen biertje, bier drinken kind

Wat als je kind een biertje drinkt …

Een lastig onderwerp vind ik kinderen en alcohol. Wij drinken zelf thuis echt wel een wijntje en biertje in het...