boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Opvoeding tegenvallend rapport, Basisschoolbegeleiding, bijles kind

Published on december 16th, 2019 | by de redactie

0

Wat te doen met een tegenvallend rapport

Denk je dat je kind prima mee kan komen op school, maar valt het rapport tegen? Dat is even slikken. Vooral met de CITO-toets in het vooruitzicht wil je je kind zo goed mogelijk helpen om zijn taal en rekenen te verbeteren. Maar kindlief wil het graag zelf doen en geen bemoeienis van mama of papa. Wat kun je nu nog doen?

Basisschoolbegeleiding

Op jonge leeftijd wordt er al van kinderen verwacht goed te presteren, te concentreren en goede resultaten te behalen. In een volle basisschool klas is er niet altijd de aandacht voor een kind die het kind nodig heeft. De juf of meester probeert uiteraard haar of zijn aandacht zo goed mogelijk te verdelen, maar soms kan het nodig zijn dat een kind wat extra begeleiding krijgt.

Wanneer schakel je extra begeleiding in?

Bij extra begeleiding denken ouders al snel dat hun kind leerproblemen moet hebben, zoals dyslexie of dyscalculie. Niets is minder waar, ook kinderen zonder vastgestelde leerproblemen kunnen extra begeleiding gebruiken. Kan je kind zich bijvoorbeeld lastig concentreren, of vindt je zoon of dochter rekenen, taal of begrijpend lezen moeilijk? Ook dan kun je begeleiding inschakelen. Met name wanneer de CITO-toets op de nabije planning staat, is het helemaal geen slecht idee om externe hulp in te schakelen.

Waar vind ik die hulp?

Citotraining wordt op sommige basisscholen aangeboden. Kinderen krijgen dan buiten schooltijd extra trainingen. Het is ook mogelijk om deze wekelijkse trainingen te volgen bij een huiswerkinstituut. Een voorbeeld hiervan is Brainboost. Het verschil met citotraining op school vs. citotraining op locatie, is dat je zoon of dochter in een andere situatie wordt geplaatst. Door de training te volgen buiten de schoolse situatie of de thuissituatie, waar een kind zich eigenlijk moet kunnen ontspannen krijgt een kind nieuwe motivatie en inspiratie. Daarnaast is het mogelijk om je kind in een groepje met andere kinderen te plaatsen, waardoor ze elkaar kunnen uitdagen en motiveren. Met wat bijles door ervaren leraren zullen de rapport resultaten van je kind verbeteren en wordt hij of zij klaargestoomd voor de CITO-toets!

Nog een tip: thuis leren voor school >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑