Thuis leren voor school

25 augustus 2020

Boris zit met een grijns op de tablet. Op zich niet zo heel bijzonder… dat doet hij wel vaker maar dan speelt hij minecraft of kijkt hij filmpjes online. Maar na de vakantie hebben wij de regels omtrent gamen aangescherpt tot grote ergernis van de jongens hier thuis natuurlijk. Ik houd bij hoelang ze erop zitten met een wekkertje en zeg dan ook wanneer het tijd is om te stoppen. Maar nu mag hij opeens wel gamen van mij, en best lang ook 😉 Hij mag nu iedere avond na het eten op de tablet en spelenderwijs thuis leren voor school.

squla review, squla kortingscode, thuis leren voor shcool, leerzame spelletjes voor school, tafels oefenen

Welk schoolvak gaan we vandaag oefenen?

Thuis leren voor school

Boris gaat, normaal gesproken iedere dag met heel veel plezier naar school en vindt het daar vooral ook erg gezellig met al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Maar leren is maar bijzaak en saai. Tja, maar hij zal toch echt wel wat moeten gaan leren anders gaat ook dit schooljaar (groep 7) te snel aan hem voorbij.

Lees ook: de gevolgen van de Coronacrisis >>

Ik moet bekennen, ik had al wel eerder van Squla gehoord maar toch altijd mijn twijfels gehad. Zou dit wat zijn? Zouden kinderen hier echt iets van leren? Je weet van te voren niet precies wat je verwachten kunt, en vooral of het echt aanslaat bij je kind en of dit niet weer alleen voor eventjes leuk zou zijn. Maar dit jaar zijn we er dan toch aan begonnen!

thuis oefenen voor school, squla

Thuis leren door spelletjes te spelen

En nu zit meneer daar, heerlijk op de bank en met zijn tablet spelletjes te doen. Maar deze Squla spelletjes zijn dus super leerzaam en hiermee kan hij thuis leren voor school. Alle schoolvakken kunnen geoefend worden. Alle opdrachten worden duidelijk uitgelegd door middel van filmpjes en/of opdrachten. Heb je een antwoord fout dan wordt dit nog een keer goed uitgelegd en geoefend totdat je het goed hebt.

Bekijk hier het filmpje

Eerlijk gezegd ben ik verbaasd over de hoeveelheid opdrachten en onderwerpen er aan bod komen. Ik zie hoeveel plezier Boris heeft aan het spelenderwijs maken van de opdrachten en hij doet het ook nog eens met uiterste concentratie en serieusheid. Want… hoe beter hij het doen, hoe meer muntjes hij verdient… En muntjes verdienen, dat werkt! Tijdens het eten bespreekt hij met ons wat hij met die muntjes allemaal kan kopen. “Je kunt zelfs een bioscoopbon kopen Mam”.

Wat vind ik als ouder van SQULA

Voor Boris werkt het verdienen van de muntjes, maar wat voor mij werkt? Ik heb het inloggen en de profielen ingevuld en ze daarna achter de computer gezet en ik hoefde verder niets meer te doen?! De afgelopen jaren heb ik al heel wat avonden samen met mijn zoon aan de tafel gezeten. Het enige dat helpt is oefenen, oefenen, oefenen. Herhaling, herhaling, herhaling. Daar gaan heel wat uren inzitten… En nu zie ik Boris in zijn eentje, met een grijns, allemaal moeilijke woorden intypen, hij oefent tafels, hij maakt zijn eigen rekensommen, hij leert van alles over seizoenen, de wereld, logische verbanden… Hij mag zelf kiezen, makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Je kunt hem zelfs cito’s laten maken. ‘s Avonds log ik opnieuw in, maar dan onder mijn eigen inlognaam en kijk ik hoe hij het gedaan heeft. In een rapportje kan ik precies zien welke vragen hij beantwoord heeft, hoe goed hij het gedaan heeft en welke opdrachten hij moeilijk vond.

gamen, leuke game voor kinderen, squla wedstrijd

Squla inloggen

Boris logt in onder zijn eigen inlognaam. De mogelijkheden verbazen mij, de keuze echt enorm. Rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek, Engels, topografie… En binnen elk onderdeel weer tal van mogelijkheden. Mijn zoon houdt van aardrijkskunde en kan vervolgens kiezen uit; Nederland, cultuur, religie, de wereld, Europa, grondsoorten, landschappen, het heelal, klimaat, mensen, planeten, dieren…. Gelukkig ziet het er op Squla allemaal erg overzichtelijk en simpel uit. Het duizelt mij bijna, al deze mogelijkheden maar mijn zoon kiest snel en heeft daar geen moeite mee. Hij kiest alleen nog niet voor cito’s maar dat daar kan ik nog wel wat invloed op uit oefenen…

Ik vraag me af waarom ik dit niet jaren eerder gedaan heb. Onze avond ziet er inmiddels anders uit. Ik zit na het eten niet meer met een werkboekje van school voor mijn neus maar terwijl ik alle rommel opruim van het avondeten, zit Boris nog even Squla te spelen. Hij blij en ik blij!

Wij zijn super enthousiast en durf te wedden dat jij en je kind dit ook een leuke manier van thuis leren voor school vinden. Misschien speelt je kind binnenkort een wedstrijdje op Squla met Boris samen? Kijk hier voor meer informatie >>

leuk leren

squla, boyslabel

Lekker thuis leren voor school in een toepasselijke sweater van TYGO & vito 🙂 

Dé oplossing voor teveel gamen bij jongens >>

Game-meneer >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

bellaire, boys will be boys, bellaire jongenskleding, kleding voor tiener jongens, bellaire kinderkleding, cool boys look

Een coole boyslook met Bellaire

Tieners … wat zij graag dragen? Dat bepalen ze zelf. Je hebt er niets meer over te zeggen als moeder...
robot smartwatch, smartwatch voor kinderen, little tikes horloge, kinderhorloge

Hippe robot smartwatch voor kinderen

Wat geef je een kind dat alles al heeft? Hmm, goede vraag. Sef heeft speelgoed genoeg. Sinds kort kan hij...
knots de grootste omweg van de oertijd, kinderboek knots, knots deel 2

Knots deel 2: De grootste omweg van de oertijd

Het kinderboek Knots was al een groot succes en nu is deel 2 ook gelanceerd: Knots De grootste omweg van...