boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs tips voor een kinderfeestje

Published on februari 27th, 2018 | by Maryke

0

10 tips voor het organiseren van een kinderfeestje

Ravi’s mocht zijn eerste kinderfeestje geven toen hij 5 jaar was. We gingen naar een binnenspeeltuin, Avontura in Enschede. Ravi mocht 5 kindjes uitnodigen  omdat hij 5 jaar werd. De meisjes en jongens hebben vol enthousiasme geklommen, gerend, cakejes versierd, patatjes of een pannenkoek gegeten en met grote bouwstenen een enorm kasteel gebouwd. Met zijn tweede kinderfeestje gingen we schatzoeken in het Lutterzand in de Lutte (Twente). De jongens en meisjes mochten als piraat verkleed op zoek naar de schat. Met een metaaldetector en iPad onder onze arm liepen wij door de prachtige natuur, terwijl we opdracht naar opdracht uitvoerden, om zo uiteindelijk de schat te vinden. En daar kwam de metaaldetector aan bod, alle kinderen vonden een munt en vol trots liepen we terug voor een welverdiende maaltijd. Beide keren hebben de kinderen (en wij ook) een superleuke, ontspannen en gezellige middag gehad. En dat komt mede door onderstaande tips voor een kinderfeestje!

10 tips voor een kinderfeestje

tips voor een kinderfeestje1) Waar ga je het feestje geven?

Buiten, binnen, in een speeltuin, een zaaltje, bioscoop, ijsbaan of in eigen huis? Ga je voor een kinderfeestje in je eigen huis of in een zaaltje of bij opa en oma thuis. Dan is het een leuk idee om een thema te kiezen. Je kunt dan je huis of het zaaltje helemaal versieren in dat thema. Denk piraat, dinosaurus, Frozen of dieren (à la Freek Vonk). De kinderen kunnen cakejes versieren in dit thema, kleurplaten inkleuren of andere knutselwerkjes maken, ook leuk is het als de kinderen zich verkleden. Zo loopt het thema als rode draad door het feestje heen. Maak wel een planning zodat je niet in de stress raakt, maar deze moet ook losgelaten kunnen worden wanneer het gewoon heel goed loopt. Je wilt niet, als ze net lekker rustig aan het kleuren zijn, ineens alles opruimen omdat er over 2 minuten gezongen moet worden, dat kan ook wel 10 minuutjes later toch?

2) Hoeveel kindjes?

Twee beste vriendjes of de hele klas? Bedenk van te voren goed hoeveel kinderen je zoon mag uitnodigen en belangrijk, spreek dit samen ook goed af. Dan heb je achteraf ook geen gedonder. Ravi mocht 5 kindjes uitnodigen, omdat hij 5 jaar werd en 6 toen hij 6 jaar werd. Let op dat je niet teveel kindjes uitnodigt, want je moet ze wel allemaal goed in de gaten kunnen houden natuurlijk.

3) Begeleiding nodig?

Nodig je toch de hele klas uit, dan ga je dat met 2 ouders als begeleiding niet redden natuurlijk. Maar wil je kind maar 3 vriendjes uitnodigen en thuis lekker een filmpje kijken, chips eten en kleuren dan red je het ook wel alleen. Dus afhankelijk van hoeveel kinderen er komen is het verstandig om hulptroepen in te schakelen. Vooral de kleintjes hebben vaak meer begeleiding nodig, denk bijvoorbeeld aan hulp bij toiletbezoekjes, handen wassen etc.

4) Uitnodigingen

Heb je besloten wie er een uitnodiging krijgt, geef ze dan zo’n 10 dagen voor het feestje. Laat je kind ze lekker zelf maken of inkleuren of laat hem of haar kant-en-klare uitnodigingen uitzoeken in de winkel. Vaak kun je ook online leuke uitnodigingen vinden. Pas op: Veel scholen willen niet dat de uitnodigingen in de klas worden gegeven, dus vraag dit even na op jou school.

5) Money, money, money!

Kinderfeestjes kun je zo duur maken als je zelf wilt. Blijf je thuis met chips, appeltaart, kleurplaten en een filmpje? Dan zijn de kosten zeker te overzien. Maar ga je met 10 kinderen naar de bioscoop, het zwembad, de ijsbaan, het museum of een indoor speeltuin, dan kost dat klauwen met geld. Overleg dus met je partner hoeveel geld je uit wilt geven. Je kunt er ook voor kiezen om iets te doen wat meer geld kost, maar om minder kindjes uit te nodigen.

6) Vervoer

Afhankelijk van waar je heen gaat moet je ook vervoer regelen. Haal je de kinderen uit school, laat je ze brengen? En hoe komen de kinderen weer thuis? Wanneer je zelf rijdt, denk dan aan genoeg stoelverhogers en zitjes mocht dat nodig zijn. En vergeet de adressen niet te vragen aan de ouders, wel zo handig met thuisbrengen 😉

7) Houd rekening met de weersvoorspelling

Als je binnen blijft is het weer geen belangrijke factor. Maar wanneer je naar buiten wilt, een speurtocht hebt uitgezet, een reservering hebt gemaakt bij een grote buiten speeltuin, dan is het handig om ook een optie B) te hebben. En gaat het onverwacht toch regenen, neem wat leuke regenponcho’s mee voor de kinderen, vinden ze vaak nog leuk ook 🙂 Wij moesten Ravi’s kinderfeestje in de Lutte verzetten omdat het enorm slecht weer was, gelukkig kon dit kosteloos en konden de kinderen de tweede optie ook allemaal weer mee.

Meer tips voor een kinderfeestje onder de foto.

tips voor een kinderfeestje

8) Achterblijvers

De papa’s en mama’s van de genodigde kinderen zijn vaak nieuwsgierig hoe het met hun zoon of dochter gaat. Dus zorg ervoor dat je de telefoonnummers van alle ouders hebt, zo kun je tussendoor even een fotootje sturen. Maar wel erg belangrijk: Niet alle ouders willen dat hun kind op social media geplaatst wordt. Wel zo netjes om dit even na te vragen. Ik had bijvoorbeeld 1 jongetje die niet online mocht.

9) Cadeau wensen

Wat wil je kind graag hebben? Vraag het aan je kind en regel het met de ouders of laat je kind het zelf doorgeven aan zijn vriendjes en vriendinnetjes. Misschien is het ook leuk om de kinderen samen een groter cadeau te laten geven (in overleg met de ouders), dan krijgt je kind niet allemaal pruttels, maar iets waar hij of zij ook echt iets aan heeft.

10) Luister naar je kind

tips voor een kinderfeestje

Belangrijk! Luister naar je kind, het is zijn feestje en niet de jouwe. Heb jij vroeger nooit een clown thuis gehad? Of ben je dol op speurtochten, maar je kind absoluut niet? Nogmaals, luister naar je kind. Je kind is jarig en verdiend zijn eigen feestje, laat het los! Wil je kind zwemmen, maar hou jij niet zo van water? Kijk dan of je hulp mee kunt nemen die dit wel leuk vindt.

Ravi heeft hele leuke herinneringen aan zijn eerste en aan zijn tweede feestje door deze tips voor een kinderfeestje. De indoor speeltuin was niet mijn eerste keuze, maar Ravi en zijn vriendjes hebben een ongelooflijk gave middag gehad. Er komen gelukkig nog veel meer kinderfeestjes aan en er zijn ontelbaar veel mogelijkheden bij ons in Twente dus ik verheug me er al op!

Hebben jullie nog tips voor een kinderfeestje? Laat ze hieronder of op Facebook achter, ik ben heel benieuwd! Ik wens je vast heel veel plezier met het organiseren van een onvergetelijk kinderfeestje! tips voor een kinderfeestje

Lees ook: 5 leuke meidenfeestjes >>
Lees ook: 5 leuke jongensfeestjes >>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑