boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on januari 29th, 2021 | by de redactie

0

Zorro vogel gespot tijdens Tuinvogeltelling

“Mama, hoe heet de Zorro-vogel ook al weer?” “Dat is een pimpelmeesje, Ivar.” “En die met het zwarte mutsje is een koolmeesje!”, roept grote broer Finn vanuit de kamer. Het is echt knap zo snel als kinderen de vogels herkennen, het zijn net sponsjes. Vandaag doen wij mee aan de Tuinvogeltelling van Nederland. Doe je ook mee?

Tuinvogeltelling

Op het raam van de tuindeur hebben wij een week geleden het A4-tje van de tuinvogeltelling voor scholen geplakt, om alvast flink te oefenen voor de echte telling. Mijn jongens kijken in opperste concentratie naar de kersenboom, die we voor de gelegenheid ‘restaurantboom’ hebben genoemd. Deze hangt vol met vetbollen, pindanetjes, een overdekt voederhuisje, gemaakt door opa, en een voedselsilo. De eerste vraag, waarmee de jongens ’s ochtends beneden komen, is deze dagen: “Hebben we al gasten in ons restaurant gehad vandaag?” De vogels weten ons restaurant al sinds de herfstvakantie te vinden, we waren er op tijd bij dit jaar…. Dat is mooi dan halen we hopelijk een hoge score tijdens de echte telling, die wij aanstaande zaterdag zullen gaan doen.

Dubbele vogels

De manier waarop de jongens tellen heeft nog wel wat aandacht nodig, want bij het roodborstje zie ik vier cirkels staan. Ik weet niet beter of er scharrelt al jaren slechts één exemplaar in onze tuin. Even navragen bij de jongens: “Ja, maar vanmorgen zag ik het roodborstje en gisteren en toengisteren ook…”. Ah, vandaar! “En, mama, je moet nog opschrijven Ara.” “Oh, waarom dan?” “Die zagen we in de zomer over de tuin vliegen, wel twee!” Mijn oudste heeft helemaal gelijk, want de Apenheul-Ara’s vliegen wel eens een rondje over de stad, maar of ze dan op de lijst thuishoren?

Zelf een torenvalk gezien

Een andere bijzondere vogel is de torenvalk, deze brengt zo af en toe een bezoekje aan onze tuin. Op jacht naar musjes zit hij bovenop de heg te wachten tot er een naar buiten vliegt. Of zal hij een muisje hebben gezien? Gelukkig hebben wij nog geen succesvolle jacht gezien. Lijkt me wel wat heftig voor de jongens!

Onze tuinvogeltelling is vooralsnog vooral voor de lol en spelenderwijs leren de jongens heel wat over vogels in de tuin en de natuur. Bij de echte telling moet ik er maar als streng jurylid bij gaan zitten….

Oh, wacht even. Ivar roept: “Mama, hoe heet de Zorro-vogel ook al weer?”.

Mascha

Wil je ook meedoen met de tuinvogeltelling? Hieronder staat een voorbeeld van de Tuinvogeltelling kaart. Je kunt de aktuele telling kaart downloaden op: www.tuinvogeltelling.nl/scholen

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑