Verbouwen en kinderen: gaat dat samen?

18 juli 2017

De inrichting van ons ‘5 kamer appartement’ kun je romantisch druk met een Scandinavisch tintje noemen. Het al half afgekrapte bloemetjes behang uit de jaren 70 in combinatie met een bruin tapijt vormt de basis voor onze woonkamer. Deze is nu opgeleukt met fleurige tekeningen van Sep. De houten ‘keuken’ (lees: aanrechtblad met een camping gasstel met daarboven schappen om ook maar iets van bergruimte te realiseren) bevind zich op het overloop. Daar staan ook nog twee achtergebleven hippieachtig versierde kasten welke de look op en top compleet maken. De slaapkamer van de jongens is in vogelsferen met het vogelzaad op de muren, een grasgroen tapijt en een paar houten planken wat een kast zou moeten zijn, maar meer op een volière lijkt. Met een retro groene badkamer en een toilet met een ouderwetse stortbak leven we anno 1970!

Verbouwen en kinderen

Het is zomer en we wonen inmiddels 16 weken op onze op de eerste verdieping van ons klushuis. In december 2016 hebben we dit klushuis gekocht, al wetende dat we ons de komende jaren niet hoefden te vervelen. De benedenverdieping gaat er langzaam maar zeker weer wat leefbaarder uitzien. De aanbouw staat, de vloer is geëgaliseerd en het liedje “Ik heb de zomer in mijn bol” van André Hazes schalt uit de boxen van onze stukadoor.

We zijn net thuis en Sep racet als een paard door onze, steeds mooier wordende, woonkamer. Zijn gehinnik galmt door de ruimte. Ook Tijn en Mees vinden de stukadoor en al zijn apparaten vreselijk interessant. Al snel hebben ze elk een spatel in de handen.  Niet veel later banen ze zich een weg naar buiten door de openstaande tuindeuren. Van de tuin is er niet zoveel over helaas, het lijkt momenteel meer een geordende opslagplaats. Een hoop zand en wat schepjes is al voldoende voor ze om zich een flinke tijd te vermaken.

Family time

Vanuit de deuropening kijk ik naar ze en ik voel een vloedgolf van trots door me heen gaan. Hoe ze omgaan met de verhuizing en verbouwing hadden we in onze stoutste dromen niet durven dromen. Ivo en ik wilden dit huis graag kopen, omdat we er veel potentie in zagen. We hebben ons oude vertrouwde huis te koop gezet en de jongens meegenomen in ons nieuwe project. Ze doen het zó goed! Los van de gebruikelijke leeftijdsperikelen vinden ze hun weg in de chaos, drukte en het chronische tijdgebrek. Maar zondag is family time! Dan kan iedereen hoog en laag springen, maar wordt er niet geklust en gaan we met zijn allen op pad of oneindig hoge duplo torens bouwen, treinbanen bouwen met de Toet Toet Auto’s of samen kleien.

Ik weet dat de totale verbouwing nog enige tijd in beslag zal nemen,  maar de kinderen hebben me leren relativeren en leren me nog elke dag te kijken naar de echt belangrijke dingen. Zij zijn de nummer één en door hun leer ik uit mijn hoofd te gaan en in het nu te zijn en te voelen. Ze nemen me mee in hun pure reis en ik mag met ze mee ontdekken. Zo door ons klushuis heen 😉Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...