boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs voetbalmoeder, voetbal moeder, jongensmoeder, jongensmama

Published on juli 8th, 2017 | by de redactie

0

Voetbal moeder tegen wil en dank

Twintig jaar deed ik aan atletiek en wanneer er een atletiek baan in de buurt was geweest, had ik mijn zoons graag enthousiast willen maken voor atletiek. Echter een atletiekbaan is er niet, maar wel een voetbalveld. De oudste speelde veel met een bal, dus de keuze voor hem om op voetbal te gaan was erg makkelijk. Vijf was hij toen hij begon met deze sport. Hij was meteen enthousiast! Ik moest er toch even aan wennen; mijn leven als voetbal moeder.

Met je zoon naar een voetbalwedstrijd >>

Voetbal moeder

Begon het met zoon één bij de mini’s met voetballen, toen was het nog één keer per week trainen en één wedstrijd. Gewoon thuis, op eigen veld. De eerste jaren was dit nog prima te behappen, maar toen kwamen de uitwedstrijden. Deze wedstrijden zijn altijd (zowel uit als thuis) op zaterdagochtend op tijdstippen dat ik eigenlijk nog graag in bed had willen liggen. Vooral in de winter heeft deze voetbal moeder het er zwaar mee.

Twee kinderen op voetbal, vier dagen trainen

Ondertussen zijn beide jongens lid van de voetbalvereniging. Dat houdt in vier keer per week training, rare tijden eten en beide een wedstrijd op de zaterdag. Ik dacht dat hoe ouder ze worden, hoe betere tijden ze op de zaterdagochtend voetballen, maar in het programma zag ik al weer dat de wekker op vroeg mag de komende zaterdagen.

Voetbal app 

Voordat het seizoen begint, komen de app gesprekken al op gang. Er zijn te weinig trainers, wie wil er begeleiden? Bij de oudste zijn er te weinig spelers, dus hoe lossen we dit op? Toch wanneer de scholen beginnen en ook de trainingen weer van start gaan, is alles altijd weer opgelost en kunnen de jongens weer met veel plezier naar de trainingen.

Voetbal moeder zijn is best prima

En ik… ik heb nog steeds de hoop dat wanneer ze ouder worden, misschien ook kunnen atletieken, al moeten we daar dan wat voor rijden. Verder ben ik heel tevreden als voetbal moeder. Wij hebben een prachtig grasveld voor de deur, maar echte buitenspelers zijn het niet. Die trainingen buiten, vind ik dus helemaal prima. Laat ze maar rennen en conditie opbouwen. En dat zaterdagochtend vroeg opstaan. Ach, alles voor een goed doel toch? We hebben in ieder geval een lekkere lange dag en met een warme kop koffie in de handen overleef ik die koude vroege winterochtenden ook wel weer.

Is jouw zoon nou ook gek van voetbal? Dan zou hij vast deze voetbalkamer wel willen! >>>

Lees ook sporten noodzakelijk? >>

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑