Voetbal moeder tegen wil en dank

8 juli 2017

Twintig jaar deed ik aan atletiek en wanneer er een atletiek baan in de buurt was geweest, had ik mijn zoons graag enthousiast willen maken voor atletiek. Echter een atletiekbaan is er niet, maar wel een voetbalveld. De oudste speelde veel met een bal, dus de keuze voor hem om op voetbal te gaan was erg makkelijk. Vijf was hij toen hij begon met deze sport. Hij was meteen enthousiast! Ik moest er toch even aan wennen; mijn leven als voetbal moeder.

Met je zoon naar een voetbalwedstrijd >>

Voetbal moeder

Begon het met zoon één bij de mini’s met voetballen, toen was het nog één keer per week trainen en één wedstrijd. Gewoon thuis, op eigen veld. De eerste jaren was dit nog prima te behappen, maar toen kwamen de uitwedstrijden. Deze wedstrijden zijn altijd (zowel uit als thuis) op zaterdagochtend op tijdstippen dat ik eigenlijk nog graag in bed had willen liggen. Vooral in de winter heeft deze voetbal moeder het er zwaar mee.

Twee kinderen op voetbal, vier dagen trainen

Ondertussen zijn beide jongens lid van de voetbalvereniging. Dat houdt in vier keer per week training, rare tijden eten en beide een wedstrijd op de zaterdag. Ik dacht dat hoe ouder ze worden, hoe betere tijden ze op de zaterdagochtend voetballen, maar in het programma zag ik al weer dat de wekker op vroeg mag de komende zaterdagen.

Voetbal app 

Voordat het seizoen begint, komen de app gesprekken al op gang. Er zijn te weinig trainers, wie wil er begeleiden? Bij de oudste zijn er te weinig spelers, dus hoe lossen we dit op? Toch wanneer de scholen beginnen en ook de trainingen weer van start gaan, is alles altijd weer opgelost en kunnen de jongens weer met veel plezier naar de trainingen.

Voetbal moeder zijn is best prima

En ik… ik heb nog steeds de hoop dat wanneer ze ouder worden, misschien ook kunnen atletieken, al moeten we daar dan wat voor rijden. Verder ben ik heel tevreden als voetbal moeder. Wij hebben een prachtig grasveld voor de deur, maar echte buitenspelers zijn het niet. Die trainingen buiten, vind ik dus helemaal prima. Laat ze maar rennen en conditie opbouwen. En dat zaterdagochtend vroeg opstaan. Ach, alles voor een goed doel toch? We hebben in ieder geval een lekkere lange dag en met een warme kop koffie in de handen overleef ik die koude vroege winterochtenden ook wel weer.

Is jouw zoon nou ook gek van voetbal? Dan zou hij vast deze voetbalkamer wel willen! >>>

Lees ook sporten noodzakelijk? >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...