Kijken op de middelbare school

6 februari 2018

“Mam ik wil graag naar de Open Dag van Wiringherlant…” Het is misschien nog wat vroeg om al te kijken op een open dag van de middelbare school, maar hij is erg benieuwd hoe het er daar uit ziet en wat hij kan verwachten. Timo zit nu in een combi klas samen met groep 8 dus hij hoort er al veel over. En om eerlijk te zijn, wij zijn zelf ook wel heel nieuwsgierig. Dus zijn we nu al bezig met voorbereiden op de middelbare school.

Ik heb er zelf jaren geleden (heel veel jaar geleden…) op school gezeten, maar inmiddels is het gebouw vernieuwd en is het natuurlijk allemaal niet meer het zelfde als toen ik een puber was. Dus daar gaan we. Oma past op Sebas en we verwachten dat we wel weer snel thuis zijn. Nou dat liep even anders!

Voorbereiden op de middelbare school

voorbereiden op de middelbare schoolAls we binnen komen zijn we bijna meteen de weg al kwijt, dit is even anders dan de basisschool. Mijn grote knul lijkt opeens weer even heel klein. Maar we gaan vol goede zin op pad en we belanden eerst bij het techniek lokaal. Nou, dat vind hij wel wat, en dan niet de auto’s die aan het plafond hangen maar wel de computers en de kleine technische dingen. Hij leert waarom er bij een stoplicht het rode licht wel brand en de oranje en de groene niet. En als de lerares (‘heet hier geen juf meer mam’) dan ook nog bevestigend antwoord op zijn vraag of ze ook technisch tekenen leren hier, is hij helemaal enthousiast.

Gauw verder want er is natuurlijk meer te zien. We gaan via economie, waar hij nog even een toets mag maken en daar een dikke tien voor haalt, naar geschiedenis. Super interessant want daar leren ze over de Tweede Wereld oorlog. De mannen luisteren geboeid, maar we moeten door. Via Aardrijkskunde, waar hij via een computerspel moet kijken in welk werelddeel hij zit. De leraar vertelt er wel even bij dat dit de extra’s zijn van de les, da’s nou jammer! We pakken Wiskunde nog even mee, waar een moeilijke som wordt uitgelegd. Ik was blij dat ik hem in ieder geval nog snapte!

En dan komen we bij tekenen. Dit is het mooiste lokaal van de school, aldus Timo! “Wauw…. dit is tof” En hij denkt dat hij daar wel examen in gaat doen. De leraar ziet eruit als een tattoo artist en dat is natuurlijk al cool! Snel nog even naar de volgende verdieping waar Biologie, Natuurkunde en Scheikunde is. Ook tof maar heel druk en ik zie het koppie van Tiem al een beetje wit worden.

Wat een indrukken

voorbereiden op de middelbare school

We gaan weer naar huis, met een hoofd vol nieuwe ideeën en indrukken. Buiten zien we dat we twee uur verder zijn… Dat even kijken is niet gelukt, het duurde iets langer. Nu moeten we natuurlijk nog afwachten welke richting hij op gaat. Wordt het BB, KB, TL , Havo…? Het maakt niet uit, als hij maar datgene doet waar hij op zijn plaats zit! Hij wil nu architect worden, dat kan volgend jaar wel anders zijn, zo niet dan weet ik zeker dat het hem gaat lukken! Op welke manier, en via welke weg dat is niet belangrijk. Met een doel voor ogen kom je overal waar je wil!

Tja en vandaag gewoon weer naar de basisschool, stiekem vind ik het wel fijn dat het nog even een jaartje extra duurt voor hij gaat… kleine jongens worden groot….

Vanaf wanneer vind jij het ‘normaal’ om je zoon te voorbereiden op de middelbare school?

Lees ook: kleine meisjes worden tienerdochters >>

voorbereiden op de middelbare school

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
ONTPLOFFINGSGEVAAR, IK ONTPLOF TEGEN MIJN KINDEREN

ONTPLOFFINGSGEVAAR

“DANIËL NIET DOEN! Kijk nou eens wat een zooi je hebt gemaakt. Kom er maar gelijk uit het is klaar...
samen in de tuin werken, groene vingers, kind tuin werken, plantjes planten, opvoeding

Groene Vingertjes

Sinds het lente is en de dagen steeds zonniger worden is dat voor ons het teken om de tuin onder...