boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on juni 12th, 2013 | by de redactie

0

Vrijheid

Afgelopen week zijn we een midweekje naar een vakantiepark geweest. Onze oudste zoon had een week vrij in verband met studiedagen en hebben de kans genomen om lekker te genieten van een weekje vrij.

Het geluk kwam ons toe doordat we overgoten werden met lekker weer. Wat wordt een mens daar toch gelukkiger van.We zaten prachtig tussen de bomen en aan het water. De rust kwam letterlijk op ons af door deze mooie natuur. Onze kinderen moeten altijd weer een beetje wennen op een nieuw stekkie en de pogingen om te gaan slapen gaan dan niet zonder stoot of slag. Alsof ze weer opnieuw hun territorium moeten afbakenen. Waarschijnlijk is dat ook zo, net zoals het in de natuur ook vergaat.

Afijn, door het mooie weer konden we natuurlijk lekker bij het huisje buiten eten. De buren van ons konden ons tafereel aanschouwen. Het waren 2 oudere stellen zoals de meeste vakantiegangers deze week. Nadat ze ons verscheidene keren buiten hadden gezien wenste een dame ons heel vriendelijk smakelijk eten en zei:” Ik geef jullie een 9,5 voor de opvoeding en meer zeg ik niet”. Een warme gloed van ouderlijke trots stroomde door me heen en ik dankte haar voor het grote compliment. Echter de volgende seconde kwam de realiteit weer tot me door en lachte naar mijn man: ” Dan ziet ze toch echt niet alles”.

Nog even nadenkende over wat een goede opvoeding dan moest zijn en waarom mensen het dus soms zo anders kunnen zien, dwarrelden de jongens om ons heen op zoek naar wormpjes en beestjes. Ze vermaakten zich kostelijk met een loep en een bewaarbakje voor insecten. Alle beestjes werden uit de grond gehaald. De dagen erna zaten wij en de buren weer samen buiten en ik betrapten de kinderen erop dat ze buiten steeds poeslief waren. Als er gemopperd moest worden was het binnen in het huisje.

Ligt dat nu aan ons? Ik had natuurlijk tijd genoeg om na te denken en uiteindelijk wist ik het en weet ik het eigenlijk al heel lang. De natuur, bomen, water, heide wat dan ook geeft een kind rust. En dat is waarin een kind kan functioneren. Hoe verwonderlijk eigenlijk. En…. natuurlijk de rust van de ouders die gezellig genieten van hun vakantie en de dagelijkse sleur en stress even vergeten.

Lang leve de zomer…… Deze tijd geeft onze jongens letterlijk zoveel meer vrijheid!

xx

Jeanine ...
Back to Top ↑