Gelukkig Nieuwjaar

20 januari 2023

Soms heb je van die herinneringen van vroeger dat je, je afvraagt waarom je juist dat herinnert. Eén van mijn herinneringen is dat ik heel graag een keer wilde zien dat de klok van 23.59 op 00.00 uur sprong. Waarom vraag je, je af. Het zal wel iets magisch hebben gehad. Dat het echt midden in de nacht bent en je eigenlijk moet slapen, maar dan toch dat moment ziet dat de avond overgaat in de nacht.  

Wakker maken of niet?

Die beleving van hoe speciaal het is om met middernacht wakker te zijn zagen we afgelopen oud & nieuw bij Daniël. Eerder in december waren we Iris en Michiel aan het lezen. Zij mochten voor het eerst om middernacht uit bed om het vuurwerk te zien. Fantastisch is dat natuurlijk als kind. “Wil jij dat ook Daniël” Glimmende oogjes. Ja dat wilde hij wel.

Oudjaarsavond is aangebroken. Eerst ’s middags nog de verjaardag van Noëlle wat ook wel prima was. Fijn wat afleiding voor Daniël en de tijd gaat sneller. Rond 18.00 uur was het: “volgens mij is het nu echt bijna midden in de nacht want het is al heel erg donker”. Bijna Daniël, maar nog niet helemaal. En wat dacht je van: “ik ga echt de hele avond wakker blijven”. Nou nee Daniël dat ga je niet. En mama ook niet. Dat burgerlijke dutje op oudjaarsavond vond ik echt heel erg lekker na een aantal drukke weken.

Kindervuurwerk bestaat niet..

Wakker worden..

En dan is het 23.45 uur. Gert gaat naar boven. “Daniël ben je wakker?” Geen reactie. “Daniël kom je vuurwerk kijken?” “JAAAA” en Daniël zit rechtop in bed.

Dolenthousiast kruipt hij beneden tegen me aan en krijgt zijn glaasje champagne. Nippend van zijn appelsap bubbels zit hij stralend naast me. Het is inmiddels bijna 12 uur. Ik zeg tegen Daniël: “dan zeggen we zo gelukkig nieuwjaar.” “Maar dat vind ik wel een beetje een moeilijk woord mama.” “Geef dan maar gewoon een dikke knuffel.”

Samen vuurwerk kijken

Na alle nieuwjaarswensen komt natuurlijk het hoogtepunt: kijken naar het vuurwerk dat zijn oom en papa hebben gekocht. Jas over de pyjama aan en gewapend met vuurwerkbril en oorbeschermers gaan we naar buiten. Er werd leuk siervuurwerk afgestoken om ons heen dus er was genoeg te zien. Maar ik denk dat ik minstens zoveel naar Daniël heb gekeken als naar het vuurwerk. Wat een prachtig gezicht om dat stralende koppie te zien. En dit soort momenten weer door de ogen van een kind te zien.

Binnen werden de stoelen voor het raam geschoven, champagne in de ene hand, oliebol in de andere. “Zullen we nog even voor het raam naar het vuurwerk kijken?”

Gelukkig nieuwjaar

Toen de oliebollen op waren het meeste vuurwerk wel klaar was, was het om 01.00 toch echt weer tijd om naar bed te gaan. De eerste oud & nieuw met Daniël erbij. Weer zo’n moment om altijd te herinneren. En voordeel van je kind om middernacht wakker maken: volgende ochtend heerlijk geslapen tot 08.00 uur 😊

Goedemorgen en gelukkig nieuwjaar

Goede voornemens, doe jij er aan mee?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

brief voor morris

Lieve Morris,

Weer een jaar voorbij, dus weer een brief aan jou lieve Morris. Inmiddels de vierde alweer, ik vind het bizar...
zomerpret

Zomerpret aan zee – Talloze voordelen voor de ontwikkeling

Tijdens onze vakantie zijn we veel op het strand geweest. Wat een zaligheid! Met zonovergoten dagen, het geluid van de...
blogger momblogger mamablogger lifestyleblogger blog

Even voorstellen – Anne (multitasking mom)

Een blogging en pinning multitasking mom, dat ben ik, Anne Zondag. Ik woon in het midden van het land met...